Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

AMBULANSLAR YARIŞTI

AMBULANSLAR YARIŞTI

 

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin 25. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında ASTE (Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi) ALL-STAR yarışması, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ali Altınbaş, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Kerem Dost Bilmez, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Çetin Gündoğdu, Ünye İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sinan Dinçer Ayyıldız ve Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Tamer Kutlu’nun katılımıyla Ünye eski havaalanında yapıldı.

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu yarışma sonrasında yaptığı açıklamada; “Ordu Sağlık Müdürlüğü olarak bugün 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görevli arkadaşlarımızın ambulans eğitim pistine geldik ve yarışmasını hep beraber seyrettik. Bu vesileyle sizlerle bazı bilgiler paylaşmak istiyorum. Ordu Sağlık Müdürlüğü 112 çağrı merkezine günlük 1500 civarında çağrı yapılmaktadır ve bu çağrıların % 95’ine yakını asılsız çağrı olmaktadır. Bizim için her çağrı bir hayat demektir,  biz 112’leri ne kadar çok meşgul edersek o kadar çok hayata el vermekten uzak kalmaktayız. Benim ve sağlık camiasının tüm vatandaşlardan istirhamımız, trafikte ne zaman bir mavi ışıldak görüp siren sesi duyduğunuzda yol vermeniz ve sebepsiz yere çağrı yaparak 112 hattını meşgul etmek yerine gerçekten ihtiyaç duyduğunuz zaman 112’yi aramanızdır.” dedi.

Yarışma sonrasında Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, İl Ambulans Servisi, Ünye İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Ünye Devlet Hastanesi Yöneticileri ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının katılımı ile Ünye Devlet Hastanesi Toplantı Salonunda ödül töreni düzenlendi. Ödül töreninde ASTE yarışmasında dereceye giren sağlık çalışanlarına ödülleri takdim edildi ve 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin 25. Yıl Dönümü pasta kesilerek kutlandı. Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı