Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ANNELER DE SEVİNDİ ÇİÇEKÇİLERDE

ANNELER DE SEVİNDİ ÇİÇEKÇİLERDE

Ordu?da çiçekçilikle uğraşan Orhan Gündoğdu, anneler günü vesilesiyle bir çok esnafın da bizim de yüzümüz güldü dedi.

Ordu’da çiçekçilikle uğraşan Orhan Gündoğdu, anneler günü vesilesiyle bir çok esnafın da bizim de yüzümüz güldü dedi.

Ordu’da çiçekçilikle uğraşan Orhan Gündoğdu konuşmasında; “Tabi ki anneler günü, sevgililer günü, öğretmenler günü çiçekçiler için, hediyelik eşya satan esnaf için gerçekten oksijen almak gibi bir şeydir.  Gerçekten hediyelik eşya satan arkadaşlarımız için ve çiçek satan arkadaşlarımız için bir nefes alma, bir oksijen vermek gibi güzel bir şey oldu. Piyasanın birazcık dar olduğu bir dönemde nefes almamıza yardımcı oldu diyebiliriz.”dedi.

 

“Kalıcı Çiçekler Tercih Ediliyor”

Çiçekçi Gündoğdu; “Tabi her zaman olduğu gibi anneler gününde daha çok kalıcı çiçek tercih ediyor insanlar. Tabi bunun yanında buketler gidiyor, bunun yanında gül gidiyor. Ama daha ziyade annelerin en çok sevdiği şey toprak olsun, bakalım büyütelim, gözümüzün önünde olsun, çocuğumuzu gönderdiğimizde onun hatırasını saklayalım anlayışında oldukları için daha çok küçük saksı çiçekleri gidiyor. Orkide gidiyor, ama biz anneler gününde hem orkide, hem gül, hem saksı çiçeklerinden sattıklarını” belirtti.

 

“Siyaset Gündemi Ekonomik Gündemin Önüne Geçiyor”

Özellikle düğün sezonu üç beş tane sektörü harekete geçiren bir sektördür diyen Gündoğdu; “Örneğin, kira sektörünü harekete geçirir, inşaat sektörünü harekete geçirir, ev satış sektörünü harekete geçirir, en önemlisi de bizim gibi çiçekçileri harekete geçirir. Mobilyacılar, kuyumcular, beyaz eşyacılar, yani piyasa da bir hareketlilik ister istemez başlar. Ancak Türkiye’de şu anda siyasi gündem olduğu için, siyasi gündem biraz daha ekonomik gündemin önüne geçiyor. Dolayısıyla insanlar çok fazla ekonomik gündemi takip edip, neyin nasıl gittiğini çok fazla ilgilenemiyor. Şu anda dediğimiz gibi artık bizim için sezon başladı diyebiliriz.”dedi.  

 

“Vatandaş Kendilerini Sorguladı”

Gündoğdu konuşmasına şöyle devam etti; “Bölgemizde fındığın olmaması, geçen sene fındıkta bir felaketin yaşanmış olması Ordu ekonomisini yediden yetmişe bütün esnafı olumsuz etkiledi. Tabi bu olumsuz etkilemenin negatif yanlarını düşünürken bölgemiz için pozitif olan olumlu olan yanlarını da düşünmek lazım. Yani o fındığa güvenip de bütün bir sezonu fındığın geliri ile geçirmek isteyen insanların, fındık olmadığı takdir de ben geçimimi nasıl sağlarım sorusunu insanlara sordurdu. Dolayısıyla insanlar bu konuda kendini geliştirdi, sorguladı, bir takım AR GE çalışmaları yaptı ve bu bölgenin insanı böyle bir felaketin olması durumunda ayakta nasıl duracağımızın da dersini çıkardı diyebiliriz.  Bu durum insanlara biraz ders olduğunu söyleyebiliriz.”diye konuştu

          Haber:Sercan YAYLA



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false