Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

?BU BİNALAR ORDU?YA ÇOK YAKIŞACAK?

?BU BİNALAR ORDU?YA ÇOK YAKIŞACAK?

Karadeniz sahil yolu üzerinde bulunan binalarda dış cephe iyileştirme ve giydirme çalışmasına başlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu?yu daha modern ve estetik bir görünüme kavuşturuyor. Binalarda tek tip boya uygulamasının yapıldığı çalışmaya ilk olar

Şehirde büyük bir değişimin yaşanacağına dikkat çeken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, benzer çalışmaların Ünye ve Fatsa ilçelerinde de uygulanacağını, çalışmaların sona ermesiyle Ordu’ya ve Ordululara yakışır modern bir şehre sahip olunacağını söyledi.

 

KASIM AYI SONUNDA PROJENİN İLK ETABI BİTİYOR

Cephe iyileştirme çalışmasının ilk etapta Altınordu ilçesi Atatürk Bulvarı Büyükşehir Belediyesi Durugöl yerleşkesi ile Rus Pazarı kavşağı arasındaki 66 binada sürdüğünü söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Çalışma henüz tamamlanmamasına rağmen, ortaya çıkan tablo bizleri heyecanlandırıyor. Kasım ayı sonunda projedeki bu ilk etabı bitirmeyi hedefliyoruz.  2017 yılı Ocak ayında da Karadeniz sahil yolu üzerinde proje hazırlığı devam eden Rus Pazarı kavşağıyla Kumbaşı Limanı’na kadar olan 225 binada çalışmalara başlayacağız” dedi.

 

PROJE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Ordu’yu daha modern bir yapıya kavuşturmak için Süleyman Felek Caddesi Yalı Camii mevkiinden başlayarak Köprübaşı mevkiine ve oradan Zübeyde Hanım Caddesi Ada Fırını’na kadar olan 700 m’lik bölümde yapılacak cephe iyileştirme çalışması için de kolları sıvadıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “Süleyman Felek Caddesi Yalı (Aziziye) Camii ile Zübeyde Hanım Caddesi Ada Fırını arasındaki alanın Eylül ayında araç trafiğine kapatılmasının ardından, bu caddeler üzerinde bulunan 112 binanın ön, 44 binanın ise yan cephelerinde mantolama, sıva ve boya çalışmaları yapacağız. Büyükşehir Belediyemizin yetki ve sorumluluk alanına dâhil ettiğimiz Sırrı Paşa ve İsmet Paşa Caddeleri’nde bulunan binaların dış cephe iyileştirme çalışmaları kapsamında proje çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.

 

DİĞER İLÇELERDE DE UYGULANACAK

Projenin Altınordu ilçesinde başladığını ancak Ünye ve Fatsa ilçelerinde de uygulanacağını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Ünye ve Fatsa’da sahil bandında uygulanacak projenin hazırlığı devam ediyor. Yapılacak çalışma sonunda Ünye’de 180, Fatsa’da da 163 binada cephe iyileştirme çalışması yapacağız. Bu uygulamayı Ulubey ve Gürgentepe ilçelerinde de hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Ordumuza hayırlı olsun” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR YARISINI KARŞILAYACAK

Proje maliyetinin yüzde 50’sinin Büyükşehir Belediyesi tarafından, diğer yüzde 50’sinin ise bina sahiplerince karşılanacağını ifade eden Başkan Yılmaz, binaların dış cephelerinde mantolama, boyama ve süsleme olarak dikmeler, kat silmeleri; zemin kat iş yerlerinde alüminyum kompozit kaplama, doğrama ve merkezi sistem anten dönüşümü gibi işlemlerin yapılacağını belirtti. HÜRSES



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false