Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CAN DOSTLARA ŞEFKAT ELİ

CAN DOSTLARA ŞEFKAT ELİ

30 yıldır yenilenmeyen Altınordu ilçesindeki hayvan barınağı büyütülüyor. Kapatılan Ünye Hayvan Barınağı’nın yerine orman içinde doğal yaşam alanı inşa ediliyor.

Ordu’nun Altınordu ilçesi Karapınar Mahallesi içerisinde bulunan ve yaklaşık 30 yıldır geçici takviyelerle sokak hayvanlarına hizmet veren hayvan barınağı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve gelmesinin ardından büyütülüyor.

Göreve gelişinin ardından sahipsiz sokak hayvanlarının doğal yaşam alanlarına kavuşması ve yaralanan hayvanların tedavi edilmesi, terk edilen hayvanlara da sahip çıkılması amacıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler talimat verdi. Verilen talimatın ardından Karapınar Mahallesi’nde bulunan geçici hayvan barınağı büyütüldü. Mevcut hayvan barınağının yanında Park Bahçe Şube Müdürlüğüne ait sera alanından 2 dönümlük alanı barınağa dâhil eden Başkan Güler, yeni oda ve kulübüler yapılmasını sağladı.

Yapılan çalışma ile ilk etapta içinde 5 hayvanın barınabileceği 12 adet oda yapıldı. Aynı alanda sürdürülecek çalışma ile 50 oda daha inşa ediliyor. Böylelikle bakım ve rehabilite altında olan hayvanların geniş ve refah bir alanda barınmaları ve tedavileri sağlanacak.

ÜNYE HAYVAN BARINAĞI İNŞAATI SÜRÜYOR

Öte yandan Ünye’de eski çöp alanının yanında kötü şartlarda bulunan hayvan barınağını kapattıran Başkan Güler, Kızılkaya Mevkii’nde orman içinde yeni hayvan barınağı yapılması talimatını verdi. Yaklaşık 14 dönüm alanda henüz inşaatı süren barınak alanında, 20 adet köpek kulübesi ve kabin bölgeye yerleştirilecek. Orman içinde doğal yaşam alanında yer alan barınak tamamlandığında ise sahipsiz hayvanlar rahat bir alanda yaşama imkânı elde edebilecek.

7 AYDA 40 TON YEM ALINDI

Bu arada Altınordu ve Ünye ilçesindeki barınaklarda bulunan hayvanların beslenmelerine de büyük önem veriliyor. 2019 yılı Nisan ve Ekim ayları arasında barınaklarda bulunan hayvanların beslenmeleri için 33 ton yetişkin köpek maması, 3 bin 500 ton yavru köpek maması, 1 ton kedi maması ve 1 ton yaş mama alımı gerçekleştirilirken 16 ton yeni mama alımı yapıldı.

5 BİN 739 KÖPEKTEN 430’U SAHİPLENİLDİ

Öte yandan Altınordu ilçesinde bulunan barınağa ocak ve ekim ayları arasında 3 bin 838 sahipsiz köpek getirildi. Bunlardan 413’ü hayvanseverler tarafından sahiplenildi. 991 köpeğe kısırlaştırma operasyonu yapılırken 1.000 adet köpeğe kuduz aşısı yapıldı. 2 bin 154 yaralı köpek ise tedavi edildi. Ünye ilçesinde ise sahipsiz 1.901 köpek barınağa alındı. 17 tanesi hayvanseverler tarafından sahiplenildi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false