Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

CHP’DEN İLKÜVEZLİLERE DESTEK

CHP’DEN İLKÜVEZLİLERE DESTEK

 

 

CHP Ordu İl Başkanı Avukat Atila Şahin, İlküvez halkının yanında olduklarını ifade ederek  İlküvez’deki çöp tesisinin kaldırılması için mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Ayrıca Başkan Şahin, gündemdeki ‘hayal satıcısı’ tiyatro oyununun siyasi çekişmelere kurban edilmesini kınadıklarını açıkladı.

Başkan Şahin, açıklamasının başında, “İlimizde aylar öncesinden baro aracılığıyla yapılması planlanan “hayal satıcısı” isimli tiyatro gösterisi bir milletvekili tarafından yapılan kışkırtıcı açıklamalar ile valilik üzerinden oluşturulan manevi baskılar sonucu “teknik arıza” gibi mevcut olmadığı bilinen bir sebep öne sürülerek iptal edildi. İfade özgürlüğüne aykırı olarak yapılan bu sansür niteliğindeki uygulamayı CHP olarak kınıyoruz. Hiçbir siyasi yönü olmadığı bilinen bu tiyatro oyunu iktidarın büyük ve küçük ortağının arasındaki siyasi çekişmelere kurban edildi.” Diyerek kınadı.

DOĞAL YAŞAMI BOZUYOR

İlküvezlilerin yanında olduklarını belirten Başkan Şahin, “İlküvez halkı tarafından Büyükşehir Belediye Meclisine bir itiraz dilekçesi verildi. Aslında bir proje diye sunuldu ama yapılan şey projenin yüzde 10’u bile değil. Yapılan şey tamamen bir vahşi depolamadır. Dünyanın hiçbir tarafında yer altı sularını etkileyici herhangi bir işlem yapılamaz, yapılmamalıdır. Çünkü bu hem doğal yaşamı hem de ekolojiyi bozmaktadır ve orada yaşayan insanların sağlıklarını tehlikeye düşürmektedir. Oraya yapılan tesis, o bölgede bulunan Curi Irmağı; Çaybaşı içme suyu bu ırmaktan sağlanmaktadır ve yine Laleli Irmağına karışmakta İkizce de suyu buradan sağlıyor. Oraya giden herkes şunu çok iyi görüyor, oralarda artık piknik yapma şansı yok. İçme suları içilemez hale gelmiş. Dere yatakları artık rengini değiştirmeye başlamış.” Diyerek tepkisini dile getirdi.

PROJE İPTAL EDİLSİN

Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ve tüm yetkililere seslendiklerini ifade eden Başkan Şahin, “Büyükşehir Belediyesi’ne ve tüm yetkililere sesleniyoruz. Ordu Türkiye’de yaşanabilir kentlerin en başında gelmektedir. Lütfen artık bunu değiştirecek eylemlerden kaçınınız. Orduyu yaşanılabilir kent olmaktan uzaklaştırılan bu tür projelerin bir an önce iptal edilmesini istiyoruz. Çöp tesisleri, yüksek arazilere içme suyuna karışabilecek alanlardan uzak yapılıp ve hatta daha çok taban arazi veya yer altına büyük depolar yapılarak sızdırmazlık da düşünülerek yapılan tesislerdir. Halbuki burada örneği ise bunun tam tersidir. Bu projeye karşı çıkan, onurluca oradaki yaşam alanlarını korumak isteyen yöre halkı maalesef hem de terörist diye ifade edilerek çeşitli gözaltılar yapılarak, gözdağı verilerek oradaki direniş engellenmeye çalışılıyor.” Diyerek projenin iptal edilmesini istedi.

Başkan Şahin tüm kamuoyuna CHP’nin o yörede yaşayan insanlara en doğal yaşam hakkı olan ve içme sularını ortadan kaldıran bu projenin yapılmaması için elinden gelen her türlü mücadeleye devam edeceğini açıkladı.

ÇÖP SORUNU 2 YILDIR SÜRÜYOR

Çaybaşı CHP İlçe Başkanı İrfan Genç ise; “İlküvez’de çöp hikayesi 2 yıldır sürüyor. Başlangıçta da buna tepki gösterdik. Ama bize öyle bir proje sundular ki tamamen son sistem hiçbir tarafa zarar vermeyecek denildi. Bir müddet sustuk ancak 60 trilyona ihaleye verilmiş, bize sunulan projenin yüzde 10’u anca yansıtılmış. Ünye sahilince olan onca çöp oraya taşındı, hiçbir koruma sistemi yok. sulama kanalları açılmış, kanallar derelere verildi. Biz gece gündür oradayız. Yetkililere sesleniyorum. İlküvez halkı ‘ya bu çöpü buradan alın ya da bizi alın’ diyor.” Dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı