Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

“ÇİKOLATA PARK BİZİ MUTLU EDER”

“ÇİKOLATA PARK BİZİ MUTLU EDER”

 

60 dönüm arazi üzerine yaklaşık 16 milyon TL harcanarak yapılan ve son aylarda faaliyete başlaması için yoğun çaba harcanan Çikolata Park projesiyle ilgili sürecin sonuna geliniyor.

Alanın çikolata mantığıyla işletmeye açılmasıyla ilgili endişelerinin bulunduğunu ifade eden Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Yapım süreci ve açılması muammaya dönen bir proje. Kasım ayında inceleme gerçekleştirdiğimizde çürümeye yüz tutmuştu. Gündeme taşıdıktan sonra ivedilikle tamamlanma sürecine girdi. Çikolata Park’ın açılması en çok bizi mutlu eder ancak buradaki işletme başarısızlığı da en çok bizi üzer. Endişelerimiz dikkate alınmalı” dedi.

ÇİKOLATA MANTIĞI SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL

Çikolata satış yerleriyle Çikolata Park alanının sürdürülebilir olmadığına işaret eden Başkan Tepe, “Türkiye’nin en ucuz turu Karadeniz turudur. Ortalama 1100 TL bütün bölgeyi gezmeye çıkan turiste kilogramı 150-200 TL arasında değişen çikolatayı satmak gerçekçi değil. Karadeniz’i ziyaret eden turist için lüks bir hediyelik. Üstelik turistin en çok şehrimizi ziyaret ettiği sıcak yaz günlerinde çikolata gibi erime riski yüksek bir hediyeyi pazarlamak çok zor. Bu riskin farkında olan Sağra, Gürsoy gibi özel çikolata markaları dahi Çikolata Park içerisinden işyeri kiralamıyor. Dünyaca ünlü markalarınızın olmadığı bir yerde çikolatayı pazarlamamız çok zor” dedi.

İLÇE KÜTÜPHANESİ ÇİKOLATA PARK İÇERİSİNE TAŞINMALI

Yaklaşık 3 ay önce Çikolata Park’ın çürümeye yüz tutmasını gördüklerinde alanın Gülyalı Belediyesi’ne devrini istediklerini kaydeden Başkan Tepe, “Bizim bu çıkışımızdan rahatsızlık duyanlar oldu. Biz burada en azından düğün salonu, konferans salonu, spor donatıları gibi sosyal kısımları 60 günde hizmete açacağımızı taahhüt etmiştik. İlçemizin önemli sorunları var. Örneğin, ilçe kütüphanemizin konumu Gülyalı’ya yakışır durumda değil. Bir tarafı kahvehane, bir tarafı demir doğrama atölyesi. Aileler çocuklarını kütüphaneye gönderemiyor. Bu ayıbı ortadan kaldırmak için Temmuz ayında meclisimizi olağanüstü toplamıştık ve eski belediye hizmet binamızın iki katını Kültür ve Turizm Bakanlığına ücretsiz tahsis etmiştik. Ancak buna sıcak bakılmadı. Gülyalı’yı yönetmeye talip olanlar Gülyalı’nın kangren olmuş sorunlarının çözümüne yönelik adımlarımıza destekte bulunmak yerine siyasi gelecekleri için kurumları karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Kütüphaneyi yeni yerinde Eylül ayında eğitim öğretim sezonunun başlangıcına yetiştirmeyi planlıyorduk. İlçe kütüphanesi derhal Çikolata Park içerisine taşınarak bulunduğu konumdan kurtarılmalıdır” dedi. Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli