Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

DERNEĞİN 22. YILINI KUTLADI

DERNEĞİN 22. YILINI KUTLADI

                                                                                                                    

 

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Dr. Canan Arıtman, 5 Aralık Türk Kadının Seçme ve Seçilme Hakkının Yıldönümü ve Derneğin kuruluşunun 22.Yılını kutladı.

Dr. Canan Arıtman, 5 Aralık Türk Kadının Seçme ve Seçilme Hakkının Yıldönümü ve Derneğin kuruluşunun 22.Yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Türk Kadının Avrupa’nın, dünyanın onlarca ülkesinden, onlarca yıl önce kazandığı Seçme ve Seçilme Hakkının yıldönümü olan 5 Aralık tarihi, aynı zamanda Cumhuriyet Kadınları Derneğimizin de kuruluş yıldönümüdür. 5 Aralık tarihi derneğimizin kuruluş günü olarak özellikle seçilmiştir. Aslında bir kadın devrimi olan, Türk Kadınını Cumhuriyetin öznesi yapan, Cumhuriyet Devrimlerinin en önemlisi Kadınların Siyasal Haklarının verildiği yasal düzenlemedir. 

Tüm bunların bilinciyle her yıl 5 Aralık tarihini, kuruluşumuzu ve Siyasal Haklarımızı kazanışımızı şevkle aynı zamanda buruk bir sevinçle kutluyoruz. Çünkü yasalardaki siyasal haklarımız 85 yıl geçmesine rağmen yaşama geçmedi. Seçmen olarak bu hakkı kullanabiliyoruz, hiçbir engel yok. Hatta teşvik var.  Siyasal partiler, iktidarlar kadınların sadece seçmen olarak yasal haklarını kullanmalarından son derece hoşnutlar. Ancak seçilme hakkını kullanma konusunda tam tersi bir tutum sergiliyorlar.

Biz Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak, kuruluş am açlarımızın başında gelen Kadının Siyasal Haklarının yaşama geçmesi için mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Tüm Cumhuriyet Devrimleri gibi bu devrimi de gerekirse canımız, kanımız pahasına koruyacağız, geliştireceğiz, yaşama geçireceğiz…      Haber: Dilek TİRYAKİ



  • Salı 19.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false