Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

“DOĞANIN TAHRİBATINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

“DOĞANIN TAHRİBATINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

 

 

 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP İkizce İlçe Başkanlığı’nın ve İkizce Belediye Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu istişare toplantısına katıldı.

Toplantıya, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, İkizce Belediye Başkanı Osman Kaygı, MHP İkizce İlçe Başkanı Özcan Demir, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Korkmaz, İkizce Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.

İkizce’ye yönelik yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulunulan toplantıda Milletvekili Enginyurt, konuşma yaparak İkizce’nin ve çiftçilerin problemlerinin çözümü için mücadele edeceklerini belirtti.

 

ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI BİLİYORUZ

Milletvekili Enginyurt, çiftçilerin sorunlarını daima gündeme getirdiklerini ve çözmeye gayret ettiklerini ifade ederek, “Fındık Aralık ayında 20 lira dediğimizde bize gülenler bugün fındığı TMO'dan 22 liraya almak zorunda kaldılar. Arıcıların önderinin dedik. Mecliste her gün gündeme getirdik, getirmeye devam ediyoruz. 2B arazilerinin sıkıntılarını biliyoruz. Sayın Belediye Başkanımıza bu konuda görüşülmesi gereken yerleri söyledik. Raporları hazırladı. Allah izin verirse en kısa zamanda Ankara'da da görüşmelerimizi birlikte yapacağız. 2B sorununun çözümü için dün nasıl mücadele ettiysek bugün de o mücadeleyi ara vermeden devam ediyoruz. Hayvancılığın sorunlarını biliyoruz. Kredilerinin ödenmediğini biliyoruz. Hükümetle görüşmelerimizi yaptık. Bu konuda hükümet bir yıl kredi ertelemesini gerçekleştirdi. Teşekkür ediyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığına ve Tarım Bakanlığı yine destekleme konusunda her yılın Nisan ayında ödenmesi gereken para için Tarım Bakanımızla görüşmeler yaptık. Paralar ödenmeye başlandı. Bu konuda yine Tarım Bakanımıza teşekkür ediyoruz.” Dedi.

 

DOĞANIN TAHRİP EDİLMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

İlküvez’deki çöp sorununa da değinen Milletvekili Enginyurt, “Ordunun sesi olduk, sesi olmaya devam ediyoruz. En son İlküvez’in Göksu  Mahallesi’nin Kepçeli yaylasındaki çöp sorununu çözmek için mücadele etmeye başladık. Mücadelemiz devam ediyor. Kepçeli Yaylası demişken bir kutlama yapmak istiyorum. Şuan Kepçeli Yaylası'nda doğa katledilmesin, çocuklarımız zehirlenmesin diye nöbet bekleyen kadınlarımız var. O kadınlarımızın şahsında Dünya 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutluyor, tebrik ediyorum. İnşallah Türkiye kadına şiddetin, tacizin, tecavüzün yaşanmadığı bir ülke olur. İnşallah kadınlarımız her alanda haklarını alırlar diyorum. Kepçeli Yaylası’na buradan selam söylüyorum. Kepçeli Yaylası’ndakiler, Göksulular, İkizceliler, Çaybaşılılar şunu iyi bilsinler ki  Çöp Meselesi'nde sonuna kadar yanlarındayız, destekliyoruz. Doğanın tahrip edilmesine müsaade etmeyeceğiz, fırsat vermeyeceğiz.” Diyerek çöp meselesinde yanlarında olduğunu ifade etti.

 

ARITMA TESİSİ ÇALIŞMALI

Milletvekili Enginyurt, “Orada arıtma tesisi çalışmazsa derelerin zehirlenmesini devam edecek. Pislik dereler akacak. Onun için çalışmalara müsaade etsinler. Araçların yolunu kesmesinden devlet görevlilerine engel olmasınlar. Gözaltına alınmaları doğru bulmuyorum. Yanlış buluyorum. Burası Yunanistan sınırından geçmek isteyen mülteciler in haklarının gasp edildiği bir yer değil. Burası Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Başta vali, kaymakamları, Jandarmayı, Emniyet'i hassasiyetle davranmaya rica ediyorum. Görevlerini düzgün yapmaya davet ediyorum. Vatandaşlarımızı da tekrar söylüyorum. Devletin güvenlik kuvvetlerine karşı çıkmamaya, şuanda arıtma için yapılacak çalışmalara engellenemeye davet ediyorum. Oraya zaten çöp girişini durdurduk. Bir aydan fazla girmiyor. İnşallah bu meselenin çözümlenmesi için mücadele ediyoruz.” Diyerek vatandaşları sükûnete davet etti. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Perşembe 28.8 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı