Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

‘DUR’DU!

‘DUR’DU!

Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarından olan ve hızla yükselişe geçen yumurta fiyatlarına “Dur” diyen indirimlerle yüzler güldü.

Geçtiğimiz yıl hızlı bir artış yaşayan 30'lu yumurta fiyatları en çok zam alan temel gıda ürünlerinden biri olarak yerini almıştı. Rekor bir şekilde zam alan yumurta fiyatları 130 hatta 140 TL’yi dahi gördü. Ramazan öncesinde koli fiyatı 120-130 lira olan yumurta fiyatları 60 TL’ye kadar geriledi. 

Yumurta fiyatlarındaki düşüşün üretimin tüketimden fazla olması, Ramazan'da talep azalması ve ihracattaki düşüş olarak gösterilirken, fiyatların tekrar hızla artacağı söylentileri de vatandaşları bir hayli tedirgin ediyor. 

Yıllık üretilen yumurta miktarının 40 milyonu aştığı İlimizde, yumurta üretimi de yaygınlaşmaya devam ederken üretim miktarının her geçen gün artması fiyatlara olumlu yansıyacağı da umudu yeşertiyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Müdürlüğünce verilen desteklemelerle kümes sayılarının artmaya devam ettiği ilimizde, yıllık üretimin ise önemli bir noktaya geldiği görülüyor. 

Ordu İli Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Celal Sezgi, üreticilere sağlanan hibe destekleriyle Ordu'da yıllık üretilen yumurta miktarının 40 milyonu aştığını ve üreticilere sağlanan desteğin ise daha da artacağını söylüyor.

Çoğunluğun sıklıkla tercih ettiği yumurtanın fiyatlarının tekrar artmaması tüketicilerin temennisi arasında yerini alıyor.

Özel Haber: Sümeyye TOMAKİN

 



  • Cuma 17.7 ° / 7.9 ° false
  • Cumartesi 19.3 ° / 10.3 ° false
  • Pazar 18 ° / 8.8 ° false