Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

EĞİTİM VERİLDİ

EĞİTİM VERİLDİ

Kadın üreticilere arıcılık ve kooperatifçilik eğitimi verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde Ülkemizde uygulanan “Kimseyi Geride Bırakma; Türkiye ve Orta Asya'da Kırsalda Yaşayan Kadınların Katılımının Arttırılması ve Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında İkizce İlçesinde kadın üreticilere arıcılık ve kooperatifçilik eğitimi verildi.

Eğitimini başarıyla tamamlayan kadın üreticilere sertifikalarını takdim eden Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Türk Kültüründe kadının çok önemli yeri bulunuyor. Kadın üreticilerimiz, tarımsal üretimde sağlanan başarının en önemli mimarlarıdır. Bizler de İl Müdürlüğü olarak kadınlarımızın üretimde ve istihdamda daha fazla yer alması için önemli destekler veriyoruz. Bakanlığımız tarafından ve yerelde İl Müdürlüğümüzce uygulanan tüm projelerde kadın üreticilerimize pozitif ayrımcılık yapılarak ilave puanlar veriliyor ve farklı programlarla destekleniyor" dedi.

“İlimizde uyguladığımız çeşitli projelerle 6 adet kadın kooperatifimize makine ve ekipman desteği sağlandı" diyerek sözlerine devam eden İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Bundan sonrada başvuru yapmak isteyen ve şartları uygun olan kadın kooperatiflerimize desteğimiz devam edecektir. Bunların yanında kadın arıcılarımıza uyguladığımız çeşitli projelerle propolis tuzağı ve arı sütü üretimi için gerekli malzeme desteği sağlanmıştır. Yine ilimizde farklı kaynaklarla uyguladığımız projeler kapsamında kadın üreticilerimize örtü altı sebze yetiştiriciliği, kivi bahçesi, serbest sistem yumurta tavukçuluğu ve fasulye üretimi konularında pozitif ayrımcılık yapılmıştır. Bakanlığımız tarafından uygulanan kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında verilen % 50 hibe desteği ile birlikte kadın girişimcilerimize ilave puanlar verilerek fındık işleme ve paketleme tesislerinin kurulumu sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Kadın üreticilere eğitimler verildiğini vurgulayan İl Müdürü Yılmaz; “Kadın üreticilerimize uyguladığımız çeşitli projelerle birlikte arıcılık ve kooperatifçilik konusunda eğitimler verildi. Bugün de “Türkiye ve Orta Asya'da Kırsalda Yaşayan Kadınların Katılımının Arttırılması ve Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında İkizce ilçemizde kadın çiftçilerimize yönelik düzenlenen kooperatifçilik eğitimine katıldık. Ayrıca 8-20 Ocak 2024 tarihleri arasında düzenlenen arıcılık kursuna katılan kadın üreticilerimize kurs bitirme belgelerini takdim ettik. Kadınlarımıza desteklerimizin devam edeceğini belirtiyor, eğitimlerin ilimiz tarımı için hayırlı olmasını diliyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

Haber Merkezi

 

 



  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı