Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

ERİŞEN GÜVEN TAZELEDİ

ERİŞEN GÜVEN TAZELEDİ

 

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği'nin üçüncü Olağan Genel Kurulunda Dernek Başkanı Erdoğan Erişen, yeniden bu göreve seçildi.

Divan Kurulu Şahin Sevinç, Adnan Alparslan ve Hasan Özata'dan oluştu.

İlanların gazetelerde yayınlanmadan ihaleye çıkmasına engel olmaya çalışacaklarını aktaran Erdoğan Erişen; "Basın İlan Kurumu ve RTÜK'teki sorunların çözümü üzerinde durduk. Çok ciddi aidatlar, yükümlülükler var. Basın İlan Kurumu açısından baktığımızda ise çok ciddi kaçaklar var. Sadece Ordu'da EKAP üzerinden yaptığımız incelemede 1200 ilan EKAP sistemine girmiş ama gazetelerde 600'ü yayınlanmış. İlanların yarısı ise yayınlanmadan ihaleye çıkmış. Bu da her gazetenin ayda 10 bin lirasının yok edildiği anlamına geliyor. Ayrıca gazetelerde yayınlanmadığı için de rekabet şansı ortadan kalktığı için kamu da zarara uğratılmış oluyor. Yeni dönemde bunların en aza indirilmesi için takipçisi olacağız. Radyo televizyonların ödedikleri ücretin döviz üzerinden kaldırılmasının yanı sıra  sabitlenmesi de kabul etmiyoruz. Daha da düşürülmesinin takipçisi olacağız" dedi.

Yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Yönetim Kurulu: Doğan Deniz, Durmuş Karaağaç, Güfer Aktaş Hekim, Hayati Akçay, Murat Gürsoy, Muzaffer Şensoy, Nilgün Özkan, Nuh Kırca, Tülay Ünlü, Yavuz Selim Eser.

Yönetim Kurulu Yedek: Süleyman Demirci, Asel Gürsoy, Dilek Tiryaki, Gözde Özgür, Seran Eren Şensoy, Soner Özdemir.

Denetim Kurulu: Adnan Alparslan, Ahmet Bayrak, Halil Aksu.

Denetim Kurulu Yedek: Reşat Güngör, Yılmaz Ülgü, Seran Eren Şensoy.

Federasyon Üst Kurul Delegeleri: Adnan Alparslan, Doğan Deniz, Durmuş Karaağaç, Erdoğan Erişen, Murat Hekim, Murad Yıldız, Mustafa Kaya, Hasan Özata. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı