Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ETİK DEĞİL!

ETİK DEĞİL!

 

 

CHP Ordu İl Başkanı Avukat Atila Şahin, “Gülyalı Belediyesi’ne ötekileştiren bir tavır içinde değiliz başlığı altında yaptıklarını savunan ama her savunmanın kendi içinde kendi kendini çürüttü bir sürü alan var.” Diyerek Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in meclisteki Turnasuyu’ndaki projesi için yaptığı açıklamaları eleştirdi.

 

AÇIKLAMASI EVLERE ŞENLİK

Başkan Atila Şahin, Başkan Tören’in yaptığının etik olmadığını savunarak, “Altınordu Belediye Başkanımız Büyük Şehir Belediye Başkanı değildir. Bir rol çalarak, Büyükşehir Belediyesi'ni yerine geçerek kendi ilçesinin sınırları dışında bulunan bir alanı sanki çok önemli bir iş yapıyormuş gibi böyle duyurmaya çalışarak yaptığı işlem her şeyden önce bir kere etik değil. En başta bunu söylemek istiyorum. Yani Altınordu Belediyesi, Mesudiye Belediyesi'nin, Ulubey Belediyesi'nin, Akkuş Belediyesi'nin sınırları içerisinde de bir işlem yapacak mı? Ya da böyle bir görev tanımı var mı? Yok. Ve üstüne üstlük bir açıklama yapıyor. Evlere şenlik.” Dedi.

 

TARİHLERE DİKKAT ÇEKTİ

Başkan Şahin, “Şimdi basındaki açıklamasında diyor ki bahse konu arazi bizim belediyemize tahsisi amacıyla Nisan-Mayıs 2019 aylarında başlattık diye bir çalışma başlattık. Eylül ayında da müracaat ettik diyor. Daha sonra da diyor. Çalışmalarımızı devam ettirdik diyor. Bakın arkadaşlar yani biz belgeyle konuşuyoruz. Sayın Aşkın Tören'in elinde buraya baş vurduğuna dair herhangi bir yazı yok. Çünkü diyor ki o açıklamasında o ana kadar diyor. Biz diyor çalışmalarımızı tamamladık ihaleye kadar diyor. Gülyalı Belediyesi'nin diyor bir başvurusu yoktu diyor. Bakın bununla ilgili Sayın Belediye Başkanımız Ulaş Tepe bir açıklama yaptı. Ben de birkaç ek yapmak istiyorum. Bakın Gülyalı Belediyesi 30 Eylül 2009 tarihinde Milli Emlak Şefliği'ne bu alanın tahsisi ile ilgili görüş istedi. Yani bir başvuruda bulundu. 7 Ekim'de bu görüş geldi. Dedi ki hiçbir sorun yoktur. Bakın tarihleri üzerine basa basa altını çizerek söylüyorum.” Diyerek tarihlere dikkat çekti.

 

TEPE, BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Başkan Ulaş Tepe’nin basın açıklaması da yaptığını ifade eden Başkan Şahin, “12 Kasım 2019'da da belediye başkanımız bir basın açıklaması yaptı. Dedi ki biz burada Turnasuyu Vadisi'nde bir yaşam alanı oluşturmaya başladık. Böyle bir projemiz var. Kaldı ki kendisinin de bu seçim projesiydi. Harika bir proje. Zaten bütün kamuoyunun malumudur. Ancak biz bunun için bir böyle 5 binlik imar planında bir değişiklik yapmak gerekiyordu. Bununla ilgili olarak da Büyükşehir Belediyesine müracaat edildi ve enteresandır 31 Aralık 2009 tarihinde Büyükşehir İmar ve Plan Komisyonu'ndan taleple ilgili Ulaş Başkanımızın talebi ile ilgili uygun görüş bildirimi geldi ve rapor Büyükşehir Belediye Meclisi'ne havale edildi. Bakın şu ana kadar Altınordu Belediyesi'nin hiçbir şeyi yok. 9 Ocak 2020 tarihinde Belediye Meclis toplantısı yapıldı ve bu plan değişikliği kabul edildi. Olay başkanda çıktı. Bir teşekkür konuşması yaptı. Bakın arkadaşlar biz başvurduk dedi. Eylül ayının başından bu yana yani ocak ayına kadar Altınordu Belediye Başkanı o de aynı zamanda bir üyesi. En ufak bir itirazı yok.” Diyerek süreci aktardı.

 

AÇIKLAMADA ÇELİŞKİLER VAR

Başkan Tören’in açıklamasında çelişkiler olduğunu da açıklayan Başkan Şahin, “Ama böyle kendi açıklamaların içerisinde bir sürü şey var. Çelişkiler var burada. Daha önce seslenmişti. Bir kere daha sesleniyorum. Sayın Aşkın. Altınordu Belediye Başkanı olarak önce kendi ilçesinin sınırları içerisindeki iş ve işlemleri tamamlasın, borç edebiyatı yaparak, dolmuşlarda görüntü vererek, pazarlarda gezerek hizmet yapılmıyor. Geçen demiştik. Kaldırımlar ve yollar çok rezil. Yani rezil. Artık görülmüyor. İnsanlar sakatlanma pahasına o kaldırımlarda yürüyor. Altınordu Belediye Başkanı önce bunları bir tamamlasın.” Dedi.

Başkan Şahin, açıklamasının devamında “Ordu'nun neredeyse çalışan tek belediye başkanı olan Sayın Ulaş Tepe'nin önü bir şekilde kesilmeye çalışılıyor ve bu Büyükşehir Belediyesinin yapması gereken bir şey. Ama Büyükşehir Belediye Başkanı şimşekleri üzerine çekmemek adına Altınordu Belediye Başkanını kullanıyor.” Diyerek sözlerine devam etti. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false