Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

FINDIK MİLLİ BİR ÜRÜN!

FINDIK MİLLİ BİR ÜRÜN!

 

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, 3. Tarım Şurasının yapıldığını açıklayarak sonuç bildirisindeki 31. maddeye dikkat çekti.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, 400 bin ailenin geçim kaynağı olan fındığın milli bir ürün olduğunu ifade etti.

 

31. MADDE FINDIĞI TARİF EDİYOR

Açıklamasının başında “Bu sonuç bildirisinde en çarpıcı olan 31.maddede ülkemizde yetiştirilen ve uluslararası piyasalarda yüksek oranda talep gören tarım, gıda ve ormancılık ürünlerinde ihracat gelirlerini artırmak için marka yaratılması, kalitenin artırılması ve katma değerli ürünlerin çeşitlendirilmesi tanıtım ve özendirme çalışmalarının desteklenmesi pazar paylarının artırılması kapsamında gereğinin yapılması kararı alınmıştır.” diyen Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, “Bu tarif tamda 400 bin ailenin geçim kaynağı olan ve Karadeniz ekonomisinin tamamına yakınını şekillendiren milli ürünümüz olan fındığımızı tarif ediyor. Dolayısıyla biz fındığımıza sahip çıktıkça değeri daha fazla artarak devam edecek ve milli ürünümüz uluslararası arenada hak ettiği yere gelecektir. Ziraat odasına geldiğimizden beri mücadelemizin ana teması da bu yöndedir ve artarak da mücadelemiz devam edecektir.” Dedi.

 

DESTEKLEYENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Akça, “Yine bu sezonda üreticimizin yanında duran, durmasında pay sahibi olan başta Cumhurbaşkanımıza, Tarım Bakanımıza, Hazine ve Maliye Bakanımıza, Milletvekillerimize, TZOB Genel Başkanımıza TMO Genel Müdürümüze ve TMO il müdürlerimize tüm paydaşlarımıza üreticim ve odam adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Biz biriz birlikte TÜRKİYE’yiz.” Diyerek bu sezonda fındığa sahip çıkan herkese teşekkür etti. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı