Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

HIFZISSIHHA’DAN STRATEJİK KARARLAR

HIFZISSIHHA’DAN STRATEJİK KARARLAR

 

 

Tüm Dünya’yı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgının, ülkemizde yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirlerin ilimizdeki sonuçlarını değerlendirmek amacıyla İl İdare Şube Başkanları ve İl Hıfzıssıhha Meclisi Toplantısı yapıldı.

 

Valilik Toplantı Salonunda, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında yapılan İl İdare Şube Başkanları ve İl Hıfzıssıhha Meclisi Toplantısına, Vali Yardımcıları Ekrem Ballı, Bayram Gale, Niyazi Erten, Gökhan İkitemur, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, İl İdare Şube Başkanları ile Hıfzıssıhha Meclisi üyeleri katıldı.

 

Koronavirüs salgınını önlemek ve ülkemizde yayılımını en aza indirilmesi amacıyla bugüne kadar alınan tedbirler ve kararların değerlendirildiği toplantının başlangıcında açıklamada bulunan Vali Seddar Yavuz, Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda alınan yeni tedbirlerin, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklandığını söyledi.

 

 “ALINAN TEDBİRLERİ TİTİZLİKLE UYGULAMAYA DEVAM EDİYORUZ”

 

Vali Seddar Yavuz, yeni tedbirler noktasında Ordu’da yapılacak çalışmalar ve yürütülecek hizmetlerle ilgili olarak yaptığı konuşmasında,  “Çin’de başlayan, daha sonra dünya genelinde yayılan, insan sağlığını tehdit eden ve birçok ülkede ölümlere sebep olan Koronavirüsle mücadele konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Devletimizin geliştirmiş olduğu ulusal politikaları, yerelde Valilik olarak titizlikle uyguluyoruz. Her bir vatandaşımızın canını korumaya özen gösteriyoruz. Bu salgınla mücadelede başta Bilim Kurulu’nun önerileri, Cumhurbaşkanlığımız, Sağlık Bakanlığımızın, diğer Bakanlıkların almış oldukları tedbirleri ve kararları titizlikle uygulamaya devam ediyoruz” dedi.

 

“ŞEHİRLERARASI SEYAHAT VALİLİK İZNİNE BAĞLANDI”

 

“Korona virüs salgını ile ilgili yeni bir aşamaya geçmiş bulunuyoruz. Bu aşama, özellikle toplu taşıma araçlarındaki sınırlama ve kısıtlamayla devam ediyor” diyen Vali Sedddar Yavuz, “Sahillerde balık tutulması, spor yapılması, piknik yerlerinde özellikle toplu halde bulunulması dahil olmak üzere yasaklama kararları getirildi. Bugün saat 17:00’dan itibaren, şehirlerarası otobüsle yolculuk yapma Valiliklerin iznine tabi hale gelmiştir. İlçe Kaymakamlıklarımızca, şehirlerarası otobüs terminallerinde bir büro oluşturmak suretiyle başka bir şehre gitmek isteyenler izin belgesi almak zorunda olacaklar.  Vatandaşlarımızın evinde kalması temel prensiptir. Kişi İstanbul’da yaşıyorsa, İstanbul’da, Ordu’da yaşıyorsa, Ordu’da kalmalı. Kural, kişinin yaşadığı yerden ayrılmamasıdır” şeklinde konuştu.

 

“ŞEHRİN GİRİŞ VE ÇIKIŞLARINDA KONTROL NOKTALARI OLUŞTURULACAK”

 

Emniyet ve Jandarma ekiplerinin şehrin giriş ve çıkışlarında yeni kontrol noktaları oluşturacağının altını çizen Vali Seddar Yavuz, 28 Mart 2020 Cumartesi (bugün)’den itibaren özel araçlar dahil bütün araçların kontrol ve denetime tabi tutulacağını ve vatandaşlara “lütfen yerinizden ayrılmayın” şeklinde uyarılarda bulunulacağını kaydetti.

 

“EVİMİZDE KALALIM, KENDİMİZİ İZOLE EDELİM”

 

Vali Seddar Yavuz, Koronavirüs salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi aracıyla alınan tedbirler kapsamında bugün itibariyle vatandaşların sahil bandları, mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş gibi faaliyetlerde bulunması onda yasaklandığını hatırlatarak, ”Evimizde kalalım, kendimizi izole edelim” diyerek, konuşmasını tamamladı.

 

Toplantıda, kurum yöneticilerinin görüş ve düşüncelerini de alan Vali Seddar Yavuz, koronavirüs ile mücadele için belirlenen ulusal politikaların ve yereldeki ihtiyaçlarla birleştirilerek, tavizsiz bir şekilde uygulanacağını sözlerine ekledi.

 

Kamu görevlilerine de çağrıda bulunan Vali Seddar Yavuz, alınan tedbirlerin yararlı hale getirilebilmesi için tüm kamu görevlilerinin seferberlik anlayışı içinde hareket etmelerini istedi. Haber: Furkan TOMAKİN



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false