Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İNDİRİM UYGULANMASIN!

İNDİRİM UYGULANMASIN!

Kamuoyunda yakından takip edilen Ceren Özdemir cinayeti ile ilgili basın ve kamuoyundan açıklama talep edildiğini söyleyen Ordu Barosu Başkanı Avukat Haluk Murat Poyraz, savcılığın katile indirim uygulanmaması talebinde bulunduğunu açıkladı.

 

İKİ AYRI DAVA AÇILDI
Ordu Barosu Başkanı Avukat Haluk Murat Poyraz, Kamuoyunda yakından takip edilen Ceren Özdemir cinayeti ile ilgili bir açıklama yaparak, “Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı 2019/12971 Soruşturma numarası üzerinden yaptığı soruşturmada, Ceren Özdemir cinayeti ve kamu görevlisine karşı öldürmeye teşebbüs eylemlerini ayırarak iki ayrı iddianame düzenlemiş ve Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde iki ayrı dava açmıştır.” Dedi.

 

İYİ HAL İNDİRİMİ YOK!
İyi hal indiriminin uygulanmamasının istendiğini açıklayan Baro Başkanı Poyraz, Ceren Özdemir davasında, sanık Ö.A'nın "Canavarca Hisle Öldürme" eylemi nedeniyle eylemine uyan TCK.m.82/b uyarınca "Ağırlaştırılmış Müebbet Hapsi" ile cezalandırılması ve kamuoyunda iyi hal indirimi olarak bilinen TCK.m.62'nin uygulanmamasının talep edildiğini ifade etti.

 

İNDİRİM UYGULANMASIN!
Başkan Poyraz, “Yine ‘kamu görevlilerine karşı öldürmeye teşebbüs’ eylemi nedeniyle iki ayrı eylemine uyan TCK.m.82/h maddesi uyarınca "Ağırlaştırılmış Müebbet Hapsi" ile cezalandırılması, eylem teşebbüs aşamasında kaldığı için TCK.35 uyarınca indirim yapılması ancak TCK.m.62 uyarınca indirim uygulanmaması talep edilmektedir.” Dedi.

 

DAVAYI TOPLU TAKİP EDECEKLER

Katil zanlısı Özgür Arduç tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'in avukatlığını ailesinin vekâletini alarak ücretsiz olarak üstlenen Poyraz, kendisine verilen yetki çerçevesinde talep eden tüm meslektaşlarına da yetki vererek davayı toplu bir şekilde takip edeceklerini dile getirdi.

Savcılığın iddianamesinin şu anda inceleme aşamasında olduğuna da değinen Başkan Poyraz, mahkeme tarafından kabul edildiği takdirde yargılama sürecinin başlayacağını açıkladı. Haber: Soner ÖZDEMİR

 



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false