Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

?İyilik Hareketi Projesi?, iyiliğe Vesile Oluyor

?İyilik Hareketi Projesi?, iyiliğe  Vesile Oluyor

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı arasında başlatılan "İyilik Hareketi Projesi" kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

 Vali İrfan Balkanlıoğlu, toplumun dezavantajlı kesimleri arasında bulunan yaşlı, engelli, ihtiyaç sahibi, yetim, dul, öksüz gibi elinden tutulması gereken vatandaşlara, Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı arasında başlatılan "İyilik Hareketi Projesi" kapsamında yardımcı olunduğunu ifade etti.

 Yardıma ihtiyacı olan insanlara temizlik, yemek, tamir yapmak gibi konularda yardımcı olunduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, Denetimli Serbestlik uygulaması kapsamında kamuya yararlı bir işte çalışmasına karar verilen hükümlülerin çalışmasını sağlamak, aynı zamanda kamuya yararlı çalıştıkları alanda bir meslek ve sanat edinmelerini sağlamak, bu şekilde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığının çalışmalarına katkıda bulunmak, sosyal ve ekonomik yönden desteklenmesine karar verilen suçtan zarar gören mağdurlar ile hükümlülere yönelik yürütülecek hizmetlere katkıda bulunmak amacıyla projenin başlatıldığını kaydetti.

 Vali Balkanlıoğlu, “3 0cak 2017 tarihinde başlayan bu proje kapsamında hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla 14 ev boyandı. İl genelinde ilk etapta 200 hanenin boyama planlaması yapıldı. Bunun dışında, yine bağışlarla toplanan giyim malzemelerinden 1.920 aileye 19 bin 474 adet giyim malzemesi, ev eşyası eksik olan 190 aileye buzdolabı, çamaşır makinesi, halı, çekyat, soba gibi muhtelif ev eşyaları teslim edildi” diye konuştu. 

HABER MERKEZİ



  • Salı 23.4 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.9 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı