Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KABLO HIRSIZLARI YAKALANDI

KABLO HIRSIZLARI YAKALANDI

 

 

Ordu İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar ve “Hırsızlık” ile “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında Akkuş, Ünye ve Niksar’da yapılan çalışmalar neticesinde kablo hırsızları yakalandı.

 

Akkuş ve Ünye İlçe Jandarma Komutanlıkları sorumluluk alanlarında 11 Ekim 2019 - 08 Ocak 2020 tarihleri arasında meydana gelen (13) faili meçhul olayın [(5) Haberleşme ve Enerji Nakil Kablosu Hırsızlığı, (1) Evden Hırsızlık, (1) Bağ ve Bahçeden Hırsızlık, (6) Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti] failleri oldukları tespit edilen (6) şüpheli şahıs, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden, Akkuş, Ünye ve Niksar ilçelerinde yapılan operasyonla 16 Ocak 2020 günü yakalandı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan arama sonucunda; (80) metre Haberleşme ve Enerji Nakil Kablosu, (1) adet tel kesme makası, (2) adet direğe tırmanma aparatı ile (1) adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilerek muhafaza altına alındı. Ayrıca Silivri Açık Ceza İnfaz Kurumundan firar ettiği tespit edilen (1) şahıs yakalanarak aynı gün Ünye Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. 

 

17 Ocak 2020 günü adli makamlara sevk edilen (6) şüpheliden (1)’i ifadesinin alınmasını müteakip, diğer (2)’si Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılırken (3)’ü tutuklanarak Ünye Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. Haber: Cemil ORDU



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false