Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

?KADINA KARŞI AYRIMCILIĞIN KARŞISINDAYIZ?

?KADINA KARŞI AYRIMCILIĞIN KARŞISINDAYIZ?

Pendik?te Melisa Sağlam?ın 14 Haziranda bindiği minibüste, başka bir yolcu tarafından hakaret ve şiddete maruz kalmasını Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu kınadıkları açıklayarak bir mesaj yayınladı.

SALDIRGAN 

SERBEST KALDI

Pendik'te 14 Haziran'da bindiği minibüste, bir başka yolcu tarafından hakarete ve şiddete maruz kalan Melisa Sağlam'ın, Yenişehir Polis Merkezine şikayette bulunması üzerine şüpheli E.K. hakkında soruşturma başlatılmıştı. Öncelikle serbest bırakılan saldırgan, sonrasında hakkında Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesince, başka bir suçtan mahkumiyet kararı olduğunun tespiti üzerine, aynı tarihte cezasını infaz etmek üzere Silivri Açık Cezaevi'ne gönderildi. Şüpheli ifadesinde gerçekleştirdiği saldırıyı 'Tahrik oldum' diye savunarak, 'Kadınların bu şekilde giyinmesi insanın nefsini tahrik ediyor' dedi.

Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu Melisa Sağlam’ın giyiminden dolayı hakarete maruz kalmasını kınayarak, “Kadına karşı her türlü ayrımcılığın karşısındayız. Bir kadının sırf giyimi yüzünden hakarete uğraması, şiddete maruz kalması asla sessiz kalınacak bir durum değildir. Sayın savcılık tarafından her ne kadar tutuklama gerçekleşse de, bunun saldırganın gerçekleştirdiği hakaret ve darp olayı yüzünden değil de, başka bir kesinleşmiş suçtan dolayı yapılması kamu vicdanını yaralamaktadır.” dedi.

 

BU SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Sırf giyim tarzından dolayı insanların hakarete uğrayıp şiddete maruz kalmalarını kabul edilemez olduğunu belirten Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu; “Sırf giyim tarzı birilerinin düşünce tarzına göre olmadığı ya da birilerini rahatsız ettiği için, şiddete maruz kalması; bu olaya maruz kalmasının onun giyim biçiminden kaynaklandığının düşünülmesi, ya da başka şiddet olaylarının da kadının giyim tarzı, sokakta bulunduğu saat ve yer ile ilişkilendirilmesi; insan hak ve özgürlüklerine vurulan bir prangadır. Buna karşı olan tüm saldırıları şiddetle kınar ve her türlü hukuki girişimde bulunacağımızı önemle belirtiriz.” diye bu tür olayları kınadı. 

 

HABER: SONER ÖZDEMİR



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı