Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KENT ORKESTRASI’NDAN MUHTEŞEM KONSER

KENT ORKESTRASI’NDAN MUHTEŞEM KONSER

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi sadece belediyecilik hizmetleriyle değil sosyal ve kültürel projeleriyle de Türkiye’ye örnek teşkil etmeye devam ediyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla Altınordu ilçesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, Ordulu vatandaşlara görkemli bir konser verdi.

Ordu’da 1940’lı yılların başında Ordu Belediyesi tarafından kurulan ve müzisyen ekibin emekli olmasından sonra dağılan bando takımı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatı ile geliştirilerek yepyeni bir kimlik ile “Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası” adı altında tekrardan kuruldu. Alanında uzman kişilerin bulunduğu Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ilk konserini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen Cumhuriyet Konseri’ne Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilleri Adem Atik, Celal Tezcan, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Altınordu Belediyesi Başkan Yardımcısı İsa Hitaloğlu ve OSKİ Genel Müdürü Murat Us katıldı.

“40 YILDIR ÇALIŞAN PROFESYONEL BİR EKİP GİBİ KONSER VERDİLER”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler Ordu’da bir eksiklik gördüğünü dile getirerek toplumun heyecanını ve duygularını özel günlerde bir araya getirilmesi amacıyla Kent Orkestrası’nın oluşturulması gerektiğini söyledi. Başkanımız yetkili kişileri talimatlandırarak Kent Orkestrasının kurulmasını sağladı. Bugün burada kent orkestrasını dinledik. Sanki 40 yıldır çalışan profesyonel bir ekip gibi konser verdiler. Her platformda müzik yapabilecek bir grup oluşturuldu. Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümü vesilesiyle Kent Orkestrasının gerçekleştirdiği konser Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu’ya bir armağanıdır. Bundan sonra bu orkestra bütün özel günlerde sizlerle olacak” dedi.

“BAŞKAN GÜLER, SİZLERLE BULUŞMAMIZIN KUŞKUSUZ EN BÜYÜK MİMARIDIR”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrasını yöneten Şef Alper Yavuz, “Cumhuriyetin coşkusunu her daim yüreğimizde hissediyoruz ve hissetmeye de devam edeceğiz. Sizlerle birlikte aynı yerde birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler alanında uzman arkadaşlarımızı bir araya getirerek sizlerle buluşmamızın kuşkusuz en büyük mimarıdır. Bugün burada olmamızda öncü olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ekibim adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLAR TAM NOT VERDİ”

Ordu’da Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşayan vatandaşlar ise Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nı büyük bir beğeni ile takip etti.  15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nı dolduran vatandaşlar yeni kurulmasına karşın başarılı bir performans sergileyen ekibi kutlayarak, başarılarının devamını dilediler.

Gerçekleştirilen konser sonrası Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Adem Atik tarafından koro şefi Alper Yavuz’a çiçek takdim edildi.  Haber: Furkan TOMAKİN

 



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false