Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KİBAR’DAN SİYASİ ZİYARET

KİBAR’DAN SİYASİ ZİYARET

 

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ilçedeki siyasi partilere ziyaret gerçekleştirdi. Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, İyi Parti İlçe Teşkilatlarını ziyaret eden Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Türkiye’nin şu anda içinde bulunduğu konjonktürel yapısından dolayı her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu belirterek; bu tür dönemlerden daha fazla kenetleşmek ve safları sıkı tutmak gerektiğini söyledi.

  Her zaman ve her durumda birlik ve beraberliğin önemli olduğunu bunu toplum olarak benimsememiz ve özümsememiz gerektiğini söyleyen Başkan Kibar, Fatsa’da bunun öncülüğünü yapan ve katkı sağlayan herkesin yanında olacağını belirtti.

  Toplumların bir ve beraber olduğu sürece bütün olumsuzlukları çok rahat aşabileceğini vurgulayan Kibar, “Bizim kadim coğrafyamızda ayrışmalar ve ötekileştirmeler başkalarına fırsat veriyor. Bunu bertaraf etmek için çaba sarf etmek, bir olmak, diri olmak, iri olmak ve hep birlikte Türkiye olmak hepimizin asli görevlerindendir.” dedi.

FATSA BELEDİYE MECLİSİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar siyasi partilerde yaptı konuşmada, Fatsa Belediye Meclisindeki birliktelik ve uyumun Türkiye’de örnek teşkil edilebilecek bir noktada olduğunu ve bunun da özünde şeffaf belediyeciliğin yatıyor. Fatsa’nın zararına olacak hiçbir kararı meclisin önüne getirmem demiştim çok şükür 11 aydır da hiç böyle bir karar nasip olmadı. Bir çok konuyu beraber istişare ederek aşıyoruz ve yüzde 90’ın üzerinde bir birliktelik de alıyoruz. Sadece CHP’den değil İYİ Parti ve MHP’den de meclis üyelerimizle birlikte tüm kararları beraber alıyoruz. En son yapılan sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler toplantısında gerçekten güzel bir birliktelik yaşanmıştı. Bu birliktelikten Fatsa birçok sorununu aşarak çıkacaktır ve hayal ettiği birçok projeye bu birliktelikle kavuşacaktır. O yüzden işte biz ana muhalefetiz ama işimiz mecliste muhalefet etmek mantığı içerisinde olmadan yöneticilik yapan tüm arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum.  Gerçekten Ordu’nun da birçok yerinde Fatsa’daki meclis toplantıları konuşuluyor. İnşallah bu çizgimizden ayrılmadan yapacak olduğumuz hizmetlerle memleketimiz çok büyük kazanımlar elde edecektir. Bugün bu 11 aylık süreç içerisinde belki Fatsa Belediyesi ile ilgili olmayabilir ama Büyükşehrimizin ilçemizde bir vahşi çöp depolama alanı vardı. Bu çöpün ilçemizden kalkmış olması işte OSKİ gibi Türkiye‘de 30 tane resmi Genel Müdürlükten bir tanesinin Fatsa‘dan hizmet veriyor olması Fatsa’nın belki de son 5 yılda aldığı alt yapı ve kanalizasyon anlamındaki yatırımlarının hepsinin 11 ay içerisinde ihale edilmiş olması ilçemiz adına bu birlikteliğin meyvesi olarak görüyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda da bu birlikteliğimiz bozulmaz ve Fatsa’nın birçok sorunu bu birliktelikle birlikte kaynakların bu kadar kıt olduğu süreçte hızlı bir şekilde aşarız.” dedi.

“FATSA’DAKİ HER SORUNUN MUHATABI BİZİZ”

Fatsa’da belki de Büyükşehir olduktan sonra görevleri neredeyse çöp toplama ötesinde bir şey değil gibi bir algı oluştuğunu vurgulayan Başkan Kibar, “Bugün sorun olarak konuştuğumuz bir çok konu işte Sevgi caddesi, Barboros caddesi, Dolunay mahallesindeki dolmuş güzergahı Büyükşehir’in yetki alanı ama burada topu Büyükşehir’in hizmeti deyip kendimizi de büyükşehirden soyutlamanın bir anlamı yok. O yüzden ben bu süre içerisinde Fatsa’da ne sorun olursa olsun birinci dereceden muhatabı biziz demiştim. Dolunay bölgemizin doğalgaza kavuşması gerekiyordu, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımcılarımızın doğalgaza kavuşması gerekiyordu. Belediyenin görevi değil ama Hilmi beyle görüştük, Hilmi bey Enerji Bakanlığı dönemindeki gücünü kullanarak hemen 2020 yılı içerisinde hem Organize Sanayideki yatırımcılarımız hem de Dolunaydaki hemşerilerimiz doğalgaza kavuşmuş oldu. Ayazlı mahallesi de 2022 yılında olacaktı o da 2020 yılı programı içerisine alınmış oldu yani aynı benzer süreçler OSKİ’nin buraya gelmesinden çöpün şehirden kalkmasına kadar Fatsa‘daki sağlamış olduğumuz birlik beraberliğin meyvesi olarak görüyorum.” diye konuştu. Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false