Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

MİNE’NİN, ELİ KOLU OLALIM!

MİNE’NİN, ELİ KOLU OLALIM!

Bir gün apansız yakaladı onu demir pençe. Saniyeler içinde sağ kolunu kopardı bedeninden. Sayısız ameliyat ve zorlu sürece rağmen tutunmadı kolu yeniden.

Henüz 32 yaşında Mine Tokat. Gencecik bir anne… Yardımseverlerin desteği ile hareketli bir kola sahip olabilecek. O ağır travmayı atlatıp yaralarını sarabilecek… 

14 Ağustos 2023’te Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde Mine Tokat (32) topladığı fındıkları patoza atmak isterken sağ kolunu patoz makinesine kaptırdı. Kolu omuz kısmından kopan Mine Tokat, sağlık ekiplerince Ordu'da özel bir hastaneye götürüldü ardından da Samsun'a sevk edildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 10 saat süren ameliyatla Tokat'ın kolu, yerine dikildi. Daha sonra kolunun parçalı kopması nedeniyle dikilen kolun hayati tehlike oluşturmasından kaynaklı kol yeniden çıkarıldı. 

Evli ve 2 çocuk annesi olan genç yaşta kolunu kaybeden Mine Tokat’a protez kol takılabilmesi için 112.000 Euro’ya ihtiyaç var. 

Mine Tokat’ın arkadaşı olan Gazetemiz yazarlarından Arzu Şenel, kampanya başlatıldığını ve bu süreçte yardımseverlerin desteklerine çok fazla ihtiyaç duyduklarından bahsetti. 

“SAYISIZ AMELİYAT GEÇİRDİ”

Şenel, “Sevgili Mine Tokat kızımız 14 Ağustos’ta elim bir kaza sonucu patoza kaptırdığı sağ kolunu kaybetmişti. Kolunu diktiler ama olmadı. Samsun’da çok uzun süre kaldı. Araç kolunu dönerek kopardığı için kolu çok parçalı bir kopmaydı, düz kopma değildi. Kolu diktiler olmadı. Sayısız ameliyat ve çok zorlu zamanlar geçirdi maalesef. O nedenle protez kol olup olmayacağı konusunda çok endişeliydik. Çok şükür kaslar olumlu cevap verdi” dedi. 

“MİNE’MİZE UMUT OLALIM”

“Hiçbir yaşta kolay değil ama Mine kızımız çok genç” diyen Şenel, “İnşallah tedavisini de duyarlı vatandaşlarımız sayesinde yapabiliriz. İhtiyaçları noktasında eşi, kayınvalidesi ve görümcesi yardımcı oluyor. Sevgili Mine bu zorlu imtihanı öyle güzel karşıladı ki asla isyana düşmedi ‘neden ben!’ demedi. Allah ondan razı olsun. Bir uzvu eksik dünyaya gelmekle onu sonradan yitirmek çok başka. Yaşadığı travma bir yana bugün geldiğimiz noktada artık normal hayatına dönebilmesi, iki çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayabilmesi gerekiyor. Mine’miz bir süre önce bir dizi tetkik yaptırdı ve parçalanan kaslarının-yapay kol- için uygun olduğunu öğrendi, çok şükür. İnşallah beraberce kısmen işlevsel bir kola sahip olabilmesi, yaralarını sarması ve evlatlarına sarılabilmesi için el ele vereceğiz. 2 çocuk annesi evli ve 32 yaşında olan Mine’mize umut olalım. Ne kadar erken tedavi o kadar iyi. Kampanyamız da dün itibariyle başladı. Duyarlı tüm vatandaşlarımızın Valilik onaylı hesaba yardımlarını bekliyoruz. Valilik onaylı hesaba zekât, fitre ve fidyelerinizi gönderebilirsiniz. Dinen de zaten zengin değil ve elinde olanlarını da zaten hastane sürecinde harcadılar. Zekât, fitre ve fidyelerin verilmesi noktasında da hiçbir sakınca yok. Desteklerinize ihtiyacımız var” ifadelerine yer verdi.

VALİLİK ONAYLI HESAP

TR940020500009922601200001

Kuveyttürk

MİNE TOKAT

Özel Haber: Sümeyye TOMAKİN



  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı