Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ÖDEMELER YAPILDI

ÖDEMELER YAPILDI

Su ürünleri yetiştiriciliği destekleme ödemeleri yapıldı.

Su ürünleri desteği ile ilgili usul ve esasları düzenleyen 2023/43 No'lu Tebliğ kapsamında Ordu Tarım ve Orman İl /İlçe Müdürlüklerine müracaat eden üreticilere destekleme ödemeleri yapıldı.

Tebliğde belirtilen esaslara göre ürün desteklemesi kapsamındaki türler; alabalık, sazan, midye ve yeni türler (mersin, kalkan, fangri, mercan, sinagrit, lahoz, sivri burun karagöz, minekop, eşkine, sargoz, mırmır, sarıağız, sarıkuyruk, trança, yayın, şabut, karabalık, yılan balığı, tilapya, karides, kerevit, sülük, karadeniz alası ve kırmızı benekli alabalıklar)'dir.

Tarım ve Orman Bakanlığından onaylı su ürünleri yetiştiricilik belgesine sahip, su ürünleri bilgi sistemine kayıtlı, entansif şekilde alabalık ve kilogram üstü alabalık yetiştiriciliği yapan ve desteklemeden faydalanmak üzere İl ve İlçe Müdürlüklerine gerekli bilgi ve belgeleri ibraz eden, üreticilere destekleme ödemeleri 16.02.2024 tarihinden itibaren yatırılmaya başlandı. 

İlimizde yetiştiriciliği yapılan 2.581.108 kg ürün desteği karşılığı olarak toplam 3.764.890 TL su ürünleri destekleme ödemesi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetiştiricilerin hesaplarına yatırıldı.

Haber Merkezi

 



  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı