Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

ÖĞRENCİLERDEN BİLİM FUARI

ÖĞRENCİLERDEN BİLİM FUARI

 

Boztepe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ikincisini gerçekleştirdiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenledi.

Öğrencilerin hazırladığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Ordu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Avni Günay, Fahri Zaimoğlu, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Hitaloğlu, Okul Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

TÜBİTAK Bilim Fuarları hakkında yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Ortaöğretimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetlerdir. Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlarla, Lise öğrencilerinin kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır.

TÜBİTAK Bilim Fuarları bir yarışma etkinliği değildir.

Bu Fuarların amacı, Öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktır. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkaları ile paylaşmasının coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır.”

Fuarda Bilim insanı 46 öğrenci, 17 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalar neticesinde toplam 23projeyi ortaya çıkardılar. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Perşembe 28.8 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı