Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

ORDU, SEÇİMİNİ YAPTI!

ORDU, SEÇİMİNİ YAPTI!

Yeni yerel yönetimlerin belirleneceği 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Ordu halkı kararını verdi.

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başında gitti. Ordu'da, Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre AK Partili Dr. Mehmet Hilmi Güler, yeniden belediye başkanı seçildi. İlçelerde ise 11’inde AK Parti, 4’ünde CHP, 2’sinde MHP, 1’inde İYİ Parti ve 1’inde de Yeniden Refah Partisi seçimi kazandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler yeniden seçilirken, Gölköy, Akkuş, Ulubey, Fatsa, Ünye, İkizce, Kumru ve Kabadüz'de de mevcut başkanlar koltuğunu korumayı başardı.

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe ise Altınordu'da zafere ulaşarak yeni ilçe başkanı oldu. Aybastı'da ise 5 yıl aradan sonra İzzet Gündoğar tekrar belediye başkanlığına seçildi.

Gürgentepe Belediye Başkanı Cemil Çoşkun, Gülyalı Belediye Başkanı Medet Sipahi, Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak, Çaybaşı Belediye Başkanı Mesut Karayiğit, Korgan Belediye Başkanı Sait Korgan, Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Özay, Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit ve Kabataş Belediye Başkanı Bülent Güney ilk kez belediye başkanı seçildi.

Akkuş’ta AK Partili İsa Demirci, Altınordu'da CHP'li Ulaş Tepe, Aybastı’da AK Partili İzzet Gündoğar, Çaybaşı'nda Yeniden Refah Partili Mesut Karayiğit, Çatalpınar'da AK Partili Ahmet Özay, Çamaş'ta CHP’li Leyla Çıtır, Fatsa'da AK Partili İbrahim Ethem Kibar, Gölköy'de AK Partili Fikri Uludağ, Gülyalı'da MHP’li Medet Sipahi, Gürgentepe'de CHP’li Cemil Çoşkun, İkizce'de MHP’li Osman Kaygı, Kabadüz'de AK Partili Yener Kaya, Kabataş'ta CHP'li Bülent Güney, Korgan'da İYİ Partili Sait Korgan, Kumru'da AK Partili Yusuf Yalçuva, Mesudiye'de AK Partili Cengiz Koçyiğit, Perşembe'de AK Partili Cihat Albayrak, Ulubey'de AK Partili İsa Türkcan, Ünye'de AK Partili Hüseyin Tavlı seçimin galibi oldu.

Ordu’da seçimi kazanan adayların isimleri ve özgeçmişleri ise şu şekilde; 

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (AK PARTİ) ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ADAYI DR. MEHMET HİLMİ GÜLER

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Dr. Mehmet Hilmi Güler kazandı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığını AK Parti adayı Mehmet Hilmi Güler kazandı.

MEHMET HİLMİ GÜLER'İN ÖZ GEÇMİŞİ

Mehmet Hilmi Güler, 1949 yılında Ordu'da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Güler, aynı üniversiteden mastır ve doktora derecelerini aldı.

1976'da Türk Uçak Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) giren Güler, Grup Başkanı olarak çeşitli uçak ve uçak sistemlerinin seçimi, proje değerlendirme, tezgâh ve teknoloji seçiminde çalıştı.

Ereğli Demir Çelik AŞ Yönetim Kurulunda, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunda yöneticilik kademelerinde bulunan Güler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İGDAŞ'ta Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Üye (CEO) olarak görev aldı. Etibank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda Türkiye'deki tüm üretimlerden sorumlu Başbakanlık Başdanışmanı olarak çalışan Güler, kurucu üyesi olduğu AK Parti'de MKYK üyeliği ve AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptı.

3 Kasım 2002'de Ordu'dan AK Parti milletvekili seçilen Güler, 58, 59. ve 60. hükümetlerde 2002-2009 yıllarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini yürüttü. Güler, daha sonra TBMM AGİTPA (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi) Türk Grubu üyeliğine seçildi. Enerji arz güvenliği ve Turkcell Yönetim Kurulu üyeliği başta olmak üzere uluslararası alanda AGİT bünyesinde görev yapan Güler, 2019 yılında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

AK Parti'nin adayı Güler, evli ve iki çocuk babası olup ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (AK PARTİ) AKKUŞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İSA DEMİRCİ

Kesin olmayan sonuçlara göre Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci yeniden başkan seçildi.

İSA DEMİRCİ’NİN ÖZGEÇMİŞİ

1971 Yılında Akkuş İlçesine bağlı Kızılelma Köyünde doğdu. İlkokulu doğum yeri olan Kızılelma Köyü Merkez İlkokulu'nda okudu. Orta Okulu Akkuş Lisesi'ni bitiren İsa Demirci, lise eğitimini Ankara Anafartalar Lisesi'nde tamamladı. Üniversite eğitimini ise işletme bölümünden ön lisans diploması aldı.

Öğrencilik yılların ardından kardeşleriyle beraber Ankara'da esnaflık yapmaya başlayan Demirci, 1996 yılında askere gitti.

Askerlik dönüşü Ankara da yeniden ticaret hayatına başlayan İsa Demirci, çevresinin yoğun isteği ile ticareti bırakarak 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan seçimlerde Doğru Yol Partisi'nden Kızılelma (Yenikonak) Belediye Başkanlığı'na aday oldu. Beş aday içinde mevcut oyların %35'ini alarak Kızılelma (Yenikonak)'nın ilk kurucu Belediye Başkanı seçildi. 2002'de tarihinde DYP'den istifa eden İsa Demirci, 28 Mart 2004 Yerel Seçimlerine kadar bağımsız belediye başkanı olarak beldesine hizmet etti.

28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Kızılelma (Yenikonak) Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere katılan İsa Demirci, mevcut oyların %60'ını alarak 2. dönem belediye başkanlığına seçildi.

29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerinde Adalet ve kalkınma Partisi'nden Kızılelma Belediye Başkanlığı için tek aday olarak seçimlere katılan İsa Demirci, mevcut oyların tamamını alarak 3. Dönem belediye başkanlığına seçildi.

Demirci, Ordu'nun Büyükşehir olmasının ardından 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Akkuş Belediye Başkanı Seçildi.

İsmail Demirci, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Ordu Akkuş Belediye Başkan Adayı oldu.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) ALTINORDU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ULAŞ TEPE

Kesin olmayan sonuçlara göre Altınordu Belediye Başkanı CHP’nin adayı Ulaş Tepe oldu.

ULAŞ TEPE’NİN ÖZGEÇMİŞİ

13.06.1990 tarihinde Ordu'da doğdum. İlköğrenimimi Güzelordu İlkokulu'nda, lise öğrenimimi ise Atatürk Lisesi'nde tamamladım.

2007-2011 yılları arasında iki dönem Ordu Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nde başkan olarak görev yaptım. Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde bir ilke imza atarak 22 yaşında Gülyalı'da ilçe sekreteri seçilerek Cumhuriyet Halk Partisi'nin en genç ilçe sekreteri oldum. 2011 yılında Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümünden, 2013 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldum. 2015-2018 yılları arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde "Belediyelerin Kaynak Artırım Yöntemleri" üzerine verdiğim bitirme projesi ile Yerel Yönetimler alanında yüksel lisans eğitimimi tamamlayarak "Yerel Yönetim Uzmanı" oldum. Çeşitli dönemlerde ABD, Romanya, Gürcistan, Makedonya, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Karadağ ve Sırbistan gibi ülkeleri ziyaret etme fırsatı buldum ve gittiğim yerlerde yerel yönetimler konusunda incelemelerde bulundum. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Yerel Gündem 21 Programı kapsamında çeşitli şehirlerde kent konseyleri ve gençlik meclisleri kurulması süreçlerinde aktif rol oynadım.

Türkiye'deki kent konseyleri gençlik meclisleri, gençlik sivil toplum kuruluşları, üniversite öğrenci kulüpleri, lise öğrenci birlikleri, gençlik meclisleri, gençlik merkezleri, gençlik kültür evleri gibi gençlik kuruluşlarının üye olduğu Ulusal Gençlik Parlamentosu'nda yürütme kuruluna dört dönem seçilerek bu alanda uzun süre faaliyetlerde bulundum. 2014 Yerel Seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından Ordu İl Gençlik Kolları Başkanlığına atandım.

2015 yılında yerel yönetimler konusundaki bilgi ve deneyimlerimi paylaşmak ve kendimi bu alanda geliştirmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından oluşturulan Yerel Yönetimler Komisyonu’na başkanlık yaptım. Bu çalışmalar çerçevesinde birçok belediyede incelemelerde bulundum ve belediyecilikte genç bakış açısının yansıtılması konusunda yeni nesil belediyecilik üzerine faaliyetler yürüttüm. Boğaziçi Üniversitesi Avrupa Siyaset Okulu'nda eğitim alarak ikinci dönem mezunlarının içerisinde yer aldım. Gönüllülük esasıyla birçok sivil toplum kuruluşunda yer aldım.

2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Ordu ili Gülyalı ilçesi Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere katıldım ve 31 Mart 2019’da Gülyalı Belediye Başkanı seçilerek Türkiye'nin en genç belediye başkanı oldum.

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (AK PARTİ) AYBASTI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İZZET GÜNDOĞAR

Ordu'nun Aybastı ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı İzzet Gündoğar kazandı.

Ordu'nun Aybastı ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti adayı İzzet Gündoğar kazandı.

İZZET GÜNDOĞAR'IN ÖZGEÇMİŞİ

İzzet Gündoğar, 1968 yılında Ordu'da doğdu. İlk ve orta eğitimini Ordu’da, lise eğitimini Samsun’da tamamlayan Gündoğar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnşaat Bölümünden mezun oldu.

Gündoğar, 2009-2019 yılları arasında iki dönem AK Parti’den Aybastı Belediye Başkanı olarak görev yaptı.

Kasım 2019’da Ordu Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı olarak göreve başlayan Gündoğar, Haziran 2023’te Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi.

Gündoğar, evli ve 3 çocuk babasıdır.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) ÇAMAŞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI LEYLA ÇITIR 

Resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Leyla Çıtır, Çamaş Belediye Başkanlığı seçimlerini kazandı.

CHP Çamaş Belediye Başkan Adayı Leyla Çıtır, Ordu'da tek kadın başkan olarak görev yapacak

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (AK PARTİ) ÇATALPINAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AHMET ÖZAY

Ordu'nun Çatalpınar ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Ahmet Özay kazandı.

Ordu'nun Çatalpınar ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti adayı Ahmet Özay kazandı.

AHMET ÖZAY'IN ÖZGEÇMİŞİ

Ahmet Özay, 1975'te Ordu'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Fatsa ilçesinde tamamlayan Özay, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Özay, Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Tefsir Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı.

2004'te başladığı imam-hatiplik görevini çeşitli il ve ilçelerde sürdüren Özay, evli ve üç çocuk babasıdır.

YENİDEN REFAH PARTİSİ ÇAYBAŞI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MESUT KARAYİĞİT

Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, Yeniden Refah adayı Mesut Karayiğit kazandı.

Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde belediye başkanlığını Yeniden Refah adayı Mesut Karayiğit kazandı.

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (AK PARTİ) FATSA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İBRAHİM ETEM KİBAR

Ordu’nun Fatsa ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı İbrahim Etem Kibar kazandı.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti adayı İbrahim Etem Kibar kazandı.

İBRAHİM ETEM KİBAR’IN ÖZGEÇMİŞİ

İbrahim Etem Kibar, 1983 yılında Ordu’da doğdu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat

Fakültesinden mezun olan Kibar, 2015’te Fatsa Ziraat Odası Başkanı seçildi.

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (AK PARTİ) GÖLKÖY BELEDİYE BAŞKAN ADAYI FİKRİ ULUDAĞ

Ordu'nun Gölköy ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Fikri Uludağ kazandı.

Ordu'nun Gölköy ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti adayı Fikri Uludağ kazandı.

FİKRİ ULUDAĞ'IN ÖZGEÇMİŞİ

Fikri Uludağ, 1972 yılında Ordu'da doğdu. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü mezunu Uludağ, yurt içi ve dışında faaliyet gösteren bir şirketin kuruculuğunu ve yönetim kurulu üyeliğini yaptı.

Çeşitli kamu görevlerinde bulunan Uludağ, 2004 ve 2009’da AK Parti’den Aydoğan Belediye Başkanı seçildi.

2014-2019 arasında Ordu Büyükşehir Belediyesinde kamu görevini sürdüren Uludağ, 31 Mart 2019 seçimlerinde AK Parti'den Gölköy Belediye Başkanı seçildi.

Uludağ, evli ve 2 çocuk babasıdır.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) CUMHUR İTTİFAKI GÜLYALI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MEDET SİPAHİ

Ordu’nun Gülyalı ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, MHP adayı Medet Sipahi kazandı.

Ordu’nun Gülyalı ilçesinde belediye başkanlığını MHP adayı Medet Sipahi kazandı.

MEDET SİPAHİ’NİN ÖZGEÇMİŞİ

Medet Sipahi, 1967’de Ordu’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Gülyalı’da tamamlayan Sipahi, ilçede ticari faaliyetlerde bulundu.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) GÜRGENTEPE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CEMİL ÇOŞKUN

Ordu Gürgentepe İlçesinde CHP adayı Cemil Çoşkun %52.92 oy ile Belediye Başkanı seçildi.

CEMİL ÇOŞKUN’UN ÖZGEÇMİŞİ

Cemil Çoşkun, 1969 yılında Ordu'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitiminin ardından Giresun Eğitim Yüksekokulundan mezun olan Çoşkun, Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı ile İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bölümünü de bitirdi. Ulusal gazetelerde eğitimle ilgili yazılar paylaşan Coşkun, evli ve 2 çocuk babasıdır.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) CUMHUR İTTİFAKI İKİZCE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OSMAN KAYGI

Ordu’nun İkizce ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, MHP adayı Osman Kaygı kazandı.

Ordu’nun İkizce ilçesinde belediye başkanlığını MHP adayı Osman Kaygı kazandı.

OSMAN KAYGI’NIN ÖZGEÇMİŞİ

Osman Kaygı, 1963 yılında Ordu’da doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini Ordu’da tamamlayan Kaygı, 1995-1997 arasında Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğünde özel kalem müdürlüğü görevini yürüttü.

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (AK PARTİ) KABADÜZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YENER KAYA

Kesin olmayan sonuçlara göre Kabadüz Belediye Başkanı AK Parti’nin adayı olan mevcut belediye başkanı Yener Kaya oldu.

YENER KAYA’NIN ÖZGEÇMİŞİ

Yener Kaya, 1966 yılında Kabadüz ilçesi Yeşilyurt mahallesinde dünyaya geldi. İlkokulu Yeşilyurt mahallesinde orta ve liseyi Ordu ilinde tamamladı.

İş hayatına ticaretle başlayan Kaya, Bir süre ticaretle uğraştıktan sonra 1992 yılında Yokuşdibi Belediye Başkanlığının açmış olduğu memurluk sınavını kazandı. Muhasebeci olarak 16 yıl boyunca Yokuşdibi Belediyesinde görev yaptı.

30 Mart 2009 yılında Yerel seçimlerinde Ak Parti'den Yokuşdibi Belde Belediye Başkanı olan Kaya, daha sonra 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde ise ülke genelinde en çok oy alan 6 belediye başkanı arasına girerek, AK Parti’den Kabadüz Belediye Başkanı seçildi.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yener Kaya, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti Ordu Kabadüz Belediye Başkan adayıdır.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) KABATAŞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BÜLENT GÜNEY

Ordu'nun Kabataş ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Bülent Güney kazandı.

İYİ PARTİ KORGAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SAİT KORGAN 

Ordu’nun Korgan ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, İYİ Parti adayı Sait Korgan kazandı.

Ordu’nun Korgan ilçesinde belediye başkanlığını İYİ Parti adayı Sait Korgan kazandı.

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (AK PARTİ) KUMRU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YUSUF YALÇUVA

Kumru Belediye Başkanlığını Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Adayı Yusuf Yalçuva kazandı.

YUSUF YALÇUVA’NIN ÖZGEÇMİŞİ

1973 yılında Kumru’da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Kumru’da tamamladı. Kumru İmam Hatip Lisesinden mezun olan Yalçuva, 1993 yılında Rusya’nın başkenti Moskova’ya iş ve eğitim amacıyla gitti. 1995 yılında Türkiye’ye dönerek askerlik görevini tamamladı. Ardından ağabeyi ile birlikte sanayi-ticaretle uğraşmaya başladı. 2001 yılında AK Parti Kumru Kurucu Gençlik Kolları Başkanlığı görevini ifa etti. Daha sonra AK Parti Kumru İlçe Başkanlığı yönetimine girerek, İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı. 2011 yılında yapılan Genel Seçimlerde boşalan İl Genel Meclis Üyeliğine 2. yedekten girerek İl Genel Meclisi Üyesi oldu. 2012 yılında AK Parti Kumru İlçe Başkanlığına seçildi. Kumru İMKB YİBO’nun 4 yıl boyunca Okul Aile Birliği Başkanlığını yaptı. 2008-2012 yılları arasında Kumruspor Kulüp Başkanlığı yaptı. Kumruspor, Yalçuva’nın Başkanlığı döneminde 26 yıl aradan sonra 1. Amatör lige çıktı. 2011 yılında Kumru Ziraat Odası yönetimine katıldı ve Meclis Başkanlığı yaptı.  2014 Yerel Seçimlerinde Ordu Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğine seçildi ve Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna Üye sıfatıyla görevlendirildi. 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti Kumru Belediye Başkan Adayı olan Yalçuva, %75,56 gibi büyük bir oy oranı ile Kumru Belediye Başkanı seçilip, Ordu’da birinci, Büyükşehir Belediyesi ilçeleri arasında üçüncü, Türkiye genelinde altıncı en çok oy alan Belediye Başkanı oldu. Kumru İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneğinin kurucu üyesidir. Orta derecede İngilizce ve Rusça bilen Yalçuva, evli ve iki çocuk babasıdır.

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (AK PARTİ) MESUDİYE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CENGİZ KOÇYİĞİT

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Cengiz Koçyiğit kazandı.

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti adayı Cengiz Koçyiğit kazandı.

CENGİZ KOÇYİĞİT'İN ÖZGEÇMİŞİ

Cengiz Koçyiğit, 1975 yılında Mesudiye'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Mesudiye'de tamamlayan Koçyiğit, Sakarya Üniversitesinden mezun oldu.

Koçyiğit, 2009-2014 arasında İl Genel Meclisi üyeliği, 2016-2018 arasında AK Parti Mesudiye İlçe Başkanlığı, 2019-2024 arasında Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği yaptı.

Koçyiğit, evli ve dört çocuk babasıdır.

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (AK PARTİ) PERŞEMBE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CİHAT ALBAYRAK

Ordu'nun Perşembe ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Cihat Albayrak kazandı.

Ordu'nun Perşembe ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti adayı Cihat Albayrak kazandı.

CİHAT ALBAYRAK'IN ÖZGEÇMİŞİ

Cihat Albayrak, 1981 yılında Elazığ'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu'da tamamlayan Albayrak, Ordu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümünden mezun oldu.

2008'de Orman İşletme Müdürlüğünde kamu görevine başlayan Albayrak, 2014'te geçiş yaptığı Altınordu Belediyesinde eğitmenlik ve özel kalem müdürlüğü görevlerini yürüttü. 

2019'da Ordu Büyükşehir Belediyesinde özel kalem müdür yardımcılığı, basın yayın ve halkla ilişkiler şube müdürlüğü görevlerini sürdüren Albayrak, evli ve 3 çocuk babasıdır.

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (AK PARTİ) ULUBEY BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İSA TÜRKCAN

Ordu’nun Ulubey ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı İsa Türkcan kazandı.

Ordu’nun Ulubey ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti adayı İsa Türkcan kazandı.

İSA TÜRKCAN’IN ÖZGEÇMİŞİ

İsa Türkcan, 1977’de Ordu’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu’da tamamlayan Türkcan, İlahiyat Fakültesinde lisans eğitimine devam ediyor.

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (AK PARTİ) ÜNYE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HÜSEYİN TAVLI

Ordu'nun Ünye ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Hüseyin Tavlı kazandı.

Ordu'nun Ünye ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti adayı Hüseyin Tavlı kazandı.

HÜSEYİN TAVLI'NIN ÖZGEÇMİŞİ

Hüseyin Tavlı, 1963'te Ordu'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ünye'de tamamlayan Tavlı, Erzurum Atatürk Üniversitesi Kimya Bölümünden mezun oldu.

2003 yılında AK Parti üyesi olarak siyasi hayatına başlayan Tavlı, Ünye AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı, İl Genel Meclisi Üyesi ve Birlik Encümeni, Ünye Belediye Meclisi Üyesi ve Ordu Büyükşehir

Belediye Meclisi Üyesi görevlerinde bulundu.

2018’de AK Parti Ünye İlçe Başkanı, 2019 seçimlerinde ise AK Parti’den Ünye Belediye Başkanı seçilen Tavlı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Haber: Sümeyye TOMAKİN



  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 13.2 ° / 8.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.2 ° / 6.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı