Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

OSMMMO’DAN E-DÖNÜŞÜM SEMİNERİ

OSMMMO’DAN E-DÖNÜŞÜM SEMİNERİ

 

04 Aralık 2019 Çarşamba Günü 14.00 – 16.30 Saatleri Arasında Oda Toplantı Salonu’nda dijital dönüşüm sürecinde kişisel verilerin korunması kanunu ve işletmelere etkisi  ve TÜRKKEP Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri A.Ş. İle Ortaklaşa ‘‘E-Dönüşüm Uygulamaları” Konulu Seminer Düzenledi.

Seminere OSMMMO Başkanı Bahadır Baş, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Avukat Atila Tatar,  TÜRKKEP Karadeniz Bölge Müdürü Murat Faruk Öztürk, Ordu Sorumlusu Muhammet Şahintürk, Başkan Yardımcısı O.Murat Gür, Oda Sekreteri M. Ender Sönmez, Oda Saymanı D. Serdar Yıldıran, Oda Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Kılıç, Meslek Mensupları ve Stajyerler Katıldı.

“KADINA YAPILAN ŞİDDETE BİRLİKTE DUR DEMELİYİZ.”

Seminer açış konuşmasında Oda Başkanı Bahadır Baş; “Artık Kadına Yapılan Şiddete Dur Dememiz Lazım. Ceren Özdemir hunharca bir saldırıya kurban gitti. Ülkemizde her gün, en az bir kadın öldürülmektedir. Buna bir tepki göstermemiz, o ailelerin yerine empati yapmamız lazım. Toplumsal bir çözüm çare bulmalıyız. ” Dedi.

Başkan Baş, konuşmasının devamında şu açıklamalarda bulundu:

“Bu seminer çok önemli 50 ve üzeri işçi çalıştıran veya 25 milyon aktif büyüklüğü aşan her işletmenin 31.12.2019’a kadar VERBİS’e kayıt olması gerekiyor. Ciddi cezai yaptırımları var bu konuya dikkat etmeliyiz. Bu bizim sorumluuğumz bizim işimiz değil ancak mesleki farkındalık yaratmak ve müşterilerimize bu bilgiyi aktarmalıyız. Sürecin bir başka önemli tarafı daha var Mali Müşavirler, Avukatları, Bilir Kişileri ilgilendiriyor, Bağımsız Denetçileri ilgilendiriyor verilerin saklanması verilerin gizliliği sorumluluğu yani özel bilgiler dediğimiz personel bilgileri genel bilgiler dediğimiz bilgilerin üçüncü bir kişiye ulaşmaması gerekiyor bunlara uyulmaması halinde ciddi yaptırımları var.”

Açış konuşmasından sonra TÜRKKEP Bölge Müdürü Murat Faruk Öztürk ve SAMKEP Sorumlusu Muhammet Şahintürk vergi mükelleflerinin e-Dönüşüm sürecinden, Avukat Atila Tatar ise “ Dijital Dönüşüm Sürecinde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve İşletmelere Etkisi” konusunda sunum gerçekleştirdiler. 

Seminer sonunda Av. Atila Tatar’a Oda Başkanı Bahadır Baş, TÜRKKEP Bölge Müdürü Murat Faruk Öztürk’e Oda Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Kılıç plaket takdim etti.  Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Perşembe 28.8 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı