Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MASKE VE ÖNLÜK

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MASKE VE ÖNLÜK

 

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın girişimleriyle Ünye’de bulunan sağlık kuruluşlarında kullanılmak üzere 180 bin adet maske ve 400 adet önlük dikimine başlandı.

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve 12 Mart tarihinden itibaren ülkemizde de görülmeye başlayan korona virüs salgınıyla yoğun şekilde mücadele eden sağlık çalışanlarının en önemli ihtiyacı olan maske ve önlük tedariki noktasından Ünye’den önemli bir destek sağlandı.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın girişimleriyle, İstanbul merkezli Sterilizasyon Medikal firmasının sahibi işadamı Şükrü Derici tarafından Ünye Belediyesi’ne 10 bin metre antibakteriyel kumaş hibe edildi. 180 bin adet maskenin dikileceği kumaş Ünye’ye gönderildi.

Ham maddesi temin edilen 180 bin adet maskenin dikimi ile 400 adet önlüğün kumaşı ve dikimi Ünye’de Tera Tekstil tarafından ücretsiz olarak yapılacak.Maske ve önlüklerin dikimi tamamlandıkça ilçede bulunan sağlık kuruluşlarına teslimi gerçekleştirilecek. 180 bin adet maske ve 400 adet önlükten oluşan sağlık gereçleri ilçede bu anlamda önemli bir ihtiyacı gidermiş olacak.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, dikim çalışmalarına başlanan Tera Tekstil’i ziyaret ederek Genel Müdürü Levent Erçıktı’dan bilgi aldılar.

“ÖNEMLİ BİR İHTİYACI GİDERMİŞ OLDUK”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, dikim çalışmalarının başladığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Ülke olarak zor bir süreçten geçmekteyiz. Sayın Kaymakamımız Ümit Hüseyin Güney ile birlikte yaptığımız girişimlerle İstanbul merkezli Sterilizasyon Medikal firmasının sahibi işadamı Şükrü Derici’ye ulaşarak kendisiyle yaptığımız görüşmeler neticesinde bizlere 10 bin metre antibakteriyel kumaş desteğinde bulundu. Hammaddeler ilçemize ulaştı ve Tera Tekstil marifetiyle dikim çalışmalarına başlandı. Dikilen malzemeler ilçemizdeki sağlık kuruluşlarına teslim edilecek. Ben hayırsever İşadamı Şükrü Derici ve dikim konusunda bizlere yardımcı olan Tera Tekstil’e ve Genel Müdür Levent Erçıktı’ya Ünyeliler adına teşekkür ediyorum.”  

“İLAÇLAMA ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ DEVAM ETMEKTE

Vatandaşlara kurallara uymaları konusunda çağrıda da bulunan Başkan Tavlı, “Belediye olarak ülke geneliyle eş zamanlı olarak gerekli tedbirleri aldık. Temizlik işleri ve Zabıta Müdürlüğümüz 24 saat görev başında. Temizlik ve ilaçlama çalışmalarımız aralıksız devam etmekte. Lütfen bu süreçte kurallara uyalım devlet büyüklerimizin yayınlamış olduğu uyarıları dikkate alalım. Ailemizi ve sevdiklerimizi korumak için lütfen evde kalalım.” dedi. 

“İŞADAMIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, hiç tanımadığımız bir işadamının Ünye için büyük bir hizmette bulunduğunu ifade ederek, “Korona virüs tedbirleri kapsamında Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Tavlı ile yaptığımız istişareler sonucu bir tanıdığımız vasıtasıyla ulaştığımız işadamımız Ünye için önemli bir ihtiyacın giderilmesine vesile oldu. Kendisine Ünyeliler adına şükranlarımı sunuyorum, ayrıca dikim konusunda bizlere destek olan Tera Tekstil’e ve Genel Müdür Levent Erçıktı’ya teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimiz lütfen kurallara uysun. Kurallara uyulduğu takdirde inşallah bu salgından kısa sürede kurtulacağız. Geleceğimiz ve daha güzel yarınlar için lütfen evde kalalım.” diye konuştu. Haber: Soner ÖZDEMİR

 



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false