Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

SEMİNER VERİLDİ

SEMİNER VERİLDİ

Enflasyon düzeltmesi muhasebe uygulamaları ve bağımsız denetim yönünden enflasyon muhasebesi semineri verildi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odasında 6 Şubat Salı günü 13:00-17:00 saatleri arasında “enflasyon düzeltmesi muhasebe uygulamaları ve bağımsız denetim yönünden enflasyon muhasebesi” konulu seminer düzenlendi.

Seminere Oda Başkanı Mehmet Ender Sönmez, TÜRMOB Disiplin Kurulu Sekreteri Bahadır Baş, Online bağlantı ile Hatay SMMM Odası Başkanı Jale Marufoğlu, YMM E. Gelirler Kontrolörü Dursun Erkan Ateşli, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Samsun SMMM Odası Onursal Başkanı Ahmet Hayvalı, meslek mensupları ve stajyerler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasında Ordu SMMM Odası Başkanı Mehmet Ender Sönmez; “Bu sabah tüm dünya sarsıntıyla uyandı. Şok içindeydik ama depremin merkezinde vatandaşlarımızın yaşadığı gerçekleri görünce acı tablo vicdanımızı sızlattı, ağır duygular yüklendik ve o bölgedeki meslektaşlarımıza, vatandaşlarımıza dualar ettik zorlukları aşmaları için. Bugünün anısına kardeş odamız Hatay Odası Başkanımız Jale Marufoğlu’na online bağlantı ile açılış konuşmasını gerçekleştirerek duygu ve düşüncelerini bizlere aktardı. Depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara şifalar, yaşam mücadelesini devam ettirenlere de kolaylıklar diliyoruz. Aklımızda her zaman sizler varsınız. Buradaki kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmayalım, onlara maddi manevi her türlü desteği vermek asıl görevimiz olsun. Tüm İslam âleminin Miraç Kandili mübarek olsun. Bu mübarek gecenin tüm dünyada sağlıklı, huzurlu ve bereketli günlere vesile olmasını temenni ediyorum. Enflasyon düzeltmesi bizler için bir uzmanlık alanıdır. Mesleğin danışmanlık yönüdür. İşletmelere katacağımız önemli bir değerdir. 

İş dünyası tam olarak fayda ve vergi dengesini öngöremese de işletmelere aktaracak olan bizleriz. Mesleğimizin önemi her geçen gün daha da hissedilmektedir. Bürolarımızın sürdürülebilirliği açısından her birimize sorumluluk düşmektedir. Sunduğumuz hizmetleri iyi ifade edersek hak ettiğimiz ücret gelirlerini elde edebileceğiz. Muhasebe ücretinin müşterilerimizin tercih nedeni olmaması için birlik beraberlik içinde olmalıyız. Ücret politikalarımızı bir kez daha gözden geçirelim. Bir önceki meslek mensubu ile gerek aldığı ücret gerek mükellefin iş yükü konusunda görüşmeden iş kabulü yapmayalım. Hak ettiğimiz reel ücret hizmet kalitemizin belirleyicisi, sürdürülebilirliğin güvencesidir.

Mali müşavirler olarak zorlu süreçlerden, büyük fedakârlıklardan geçiyoruz. Biliyoruz ki; Mali müşavirler azimlidir, kararlıdır, çalışkandır, bu zamana kadar tüm zorlukları aşmıştır, ülkesine ve hizmet verdiği müşterilerine her zaman değer katmıştır, sorumluluğunun bilincindedir. Zorlukları dayanışma ile aşacağımıza sorunları da birlik beraberlik içinde örgütlenerek çözeceğimize inanıyorum” ifadelerine yer verildi.

Açılış konuşmalarının ardından; YMM E. Gelirler Kontrolörü Dursun Erkan Ateşli ve Samsun SMMM Odası Onursal Oda Başkanı Ahmet Hayvalı seminer sunumunu gerçekleştirdi.

Seminer Sonunda Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Ender Sönmez ve Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel Tarafından, Samsun SMMM Odası Onursal Oda Başkanı Ahmet Hayvalı’ya YMM E. Gelirler Kontrolörü Dursun Erkan Ateşli’ye TÜRMOB Disiplin Kurulu Sekreteri Bahadır Baş tarafından seminere vermiş oldukları katkılardan dolayı plaket takdim edildi.

Haber Merkezi



  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 19 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı