Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

SPORUN YAŞI YOK!

SPORUN YAŞI YOK!

Her hafta farklı bir konukla gerçekleştirdiğimiz ?Bir Konu Bir Konuk? köşemize bu hafta ?Power Center? spor salonu işletme sahibi Serkan Yılmaz?ı misafir ederek spor hakkında bilgilerini bizlerle paylaşmasını sağladık.

Gazetemize verdiği röportajda sporun ne kadar faydalı olduğunu ve kötülüklerden uzaklaştırdığını, sporun yaşı olmadığını dile getiren “Power Center” spor salonu işletme sahibi Serkan Yılmaz, 21 yıllık spor hayatını, karşılıklı güzel sohbet ile gerçekleştirdik.

 

-Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

İsmin Serkan Yılmaz, 26 Nisan 1977 yılında Ordu’nun merkez ilçesi olan Altınordu’da doğdum.  Okul çağlarımı memleketinde öğrenim görerek devam ettirdim. İki oğlum, bir kızım olmak üzere 3 çocuğum var. Hayatımı işime ve çocuklarıma adamış bir insan olarak yaşamımızı sürdürüyoruz.

 

-Neden bu Mesleği seçtiniz?

Aslında ben bu mesleği seçmedim meslek beni seçti diyebiliriz. Ben askerden önce çok zayıf ve 55 kilo gelen bir insandım. Sonra kilo almak için spora başladım ve 60 kilo oldum. Daha sonra askere gittim ve askerlik görevimi tamamladım. Askerden geldikten sonra da spora devam ettim. Spora devam ettikçe tabi vücutta da bir takım değişiklikler meydana geldi. vücuttaki değişikli farkedince de bu mesleği sevmeye başladım. Daha sonra sporu meslek haline getirerek devam ettirdim. 

 

-Meleğinizde mutlumusunuz?

Kesinlikle mesleğimde çok mutluyum. Sevmesem zaten bu işi yapamam. Sadece benim mesleğe bakılarak değil zaten bu söylediklerim, hangi meslek dalı olursa olsun insan sevdiği işi yapmalıdır ki verimili olabilsin ve alnının terini hak edebilsin. Bu yüzden işini sevmeyen biri o işte başarılı olamaz.

 

-Mesleğiniz konusunda zorlandığınız anlar oluyor mu?

Tabi her mesleğin ufakta olsa zor bir yanı vardır. Bizim mesleğimizin en zor yanı sürekli hareket halinde olduğumuz için vücutta bir yorgunluk söz konusu oluyor. Ama bu işi seviyorsan onu dahi hissetmiyorsun. O yüzden mesleğimizin çok kötü yanları var diyeceğim bir durum yok. Kötü yanı meslek olarak değilde, aynı sektörde çalışan insanların birbirini kötülemesidir. Bunu ben yapmıyorum, ama bu mesleği icra ederken başkasını kötüleyen insan çok, o yüzden mesleği yapıyorsan adam gibi ve helalinden yapmalısın. 

 

-Gelecek nesillere mesleğinizi tavsiye edermisiniz?

Kesinlikle gelecek nesillere bu mesleği icra etmelerini, icra edemeseler bile spor alanında gitmelerini tavsiye ederim. Çünkü spor her şeyden önce kötü alışkanlıklardan uzak tutar. Benim de 3 evladım var, ben evlatlarıma bu işi aşılamaya çalışıyorum. İlerleyen yaşlarda kendi istedikleri işi yapsınlar ama, bu meslekte bir köşede dursun. Belki ileri zamanlarda hedefledikleri mesleğe ulaşamadığı takdirde, bu iş üzerine giderek bu işi yapsın.O yüzden herkeze mu mesleği rahatlıkla tavsiye ediyorum.

 

-Spordan nasıl faydalanabiliriz?

Mesela badi sporunun en güzel yanı 40 yaşında da olsan bu sporu rahatlıkla yapabilirsin. Bu sporu devam ettiren insanlar, vücutlarındaki değişimi gördüklerinde sporu severek normal yaşantısına katacaktır. 

 

-Bu mesleği terci etmeseydiniz hangi mesleği tercih etmeyi düşünürdünüz?

Bu mesleği tercih etmeseydim, çocukluk hayalim olan tiyatrocu olmak istiyordum. Ama nasibimizde bu meslek varmış bizde bu mesleği severek yapmaya devam ettik. 

 

-Meslek hayatındız karşılaştığınız bir anınız var mı?

Meslek icabı bir çok insanla diyalog kurmak zorunda kaldım ve bir çok anı yaşadım. Ancak şu anda hiç unutamadığınız bir anınız var mı diye sorsanız aklımda o kadar anı var ki unutamadığım anılarımı anlatmak durumunda kalırım.

 

-Yılardır bu mesleği icra ediyorsunuz, meslek hayatınızda spor sayesinde bir değişimi gördüğünüz oldu mu?

Evet bir arkadaşım var. Ben salon sahibi değilken, başka bir salonda öğretmenlik yaptığım dönemlerde yürüme zorluğu çeken bir kardeşimiz vardı. Salona başladığında onunla kimse ilgilenmiyordu, ben onunla ilk geldiği günden itabaren ilgilenmeye başladım. Ben farklı salona geçtim o da benimle bereber o salona geldi. kardeşimizin kas gücü meydana çıktı, amaliyat oldu, bacakları çarpık ve ellerinin üzerinde yürüyen  kardeşimiz bugün dimdik ayakta durabiliyor. Biz sadece ona yol gösterdik, o üstesinden gelerek şimdi ayakta dimdik duruyor. 

 

-Kaç yıldır bu mesleğin içerisindesiniz?

19 yaşında başladığı bu meslek hayatını, 21 yıldır sürdürüyorum. Yaklaşık 4 yıldır kendi salonumu işletiyorum. Kendi salonum olmdan önce bir çok yerde ve bir çok ilde bu mesleği uzun süreli icra ettim. Sadece bir dönem rahatsızlığımdan dolayı ara verdim daha sonra tekrardan kaldığım yerden devam ettim. Allah ömür ve sağlık verdiği yere kadar da devam etmeyi düşünüyorum.

 

-Bu mesleği tercih ede4rken ve noramal hayattaki en büyük destekçim dediğiniz birisi var mı?

Meslek konusunda git bu işi yap diyen bana olmadı. Geçmiştede her zaman spor dallarında yer aldım. ancak hayatta en büyük destekçim babamdı, ne yapıyorsam bana yapma demedi, arkamda durarak desteğini esirgemedi. Hatta, ben şu yaşıma kadar ben sigara içmedim bana şunu derdi, içeceksen ben paketi sana vereyim, ama ben öksürükden boğuluyorum, bunu içme, bunu yap diyordu. Babamın arkamda durması ve beni desteklemesi benim buralara gelmemde etkili oldu.

 

-Sizin katmak istediğiniz bir şeyler var mı?

Herkez spora severek yaklaşsın, sporu sevsin ve sevdirsin. Spor her türlü kötü alışkanlıklardan uzak durmanıza yardımcı olur. Aileler dersinde başarısız oldu diye sporu çocuktan kesiyorlar. Ailelere demek istediğim, çocuklarınızı sporla cezalandırmayın, çocuk burada yapacağı 1 saatlik sporla beynini daha iyi kullanır hale gelir. Çünkü çocuk beyin olarak yorulduğunda onu en iyi dinlendirecek şey spordur. Çocuk okuldan çıktıktan sonra kahvehane köşelerine giderek oyun öğreneceğine gelsin burada bizimle spor yapsın.Ayrıca son günlerde ülkemin bulunduğu durumdan dolayı şehit düşen kardeşlerime Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerken, yaralı kardeşlerime de acil şifalar diliyorum.

                                                                                                                                                                                                    RÖPORTAJ / SERCAN YAYLA



  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu