Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

TAZMİN EDİLSİN!

TAZMİN EDİLSİN!

 

Mahkeme süreci devam eden ve 4 kez kundaklanarak yangın çıkan Mıdı Restaurant’ta dün Hakim ve avukatlar eşliğinde bilirkişi tesbiti yapıldı.

Mıdı Restaurant’ın İşletme Sahibi Vedat Karaman, 2016 yılında Ordu Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Enver Yılmaz zamanında kapatılan sahildeki Mıdı Restaurant’ın 4 kere kundaklandığını ve içeriye çok büyük zararlar verildiğini açıkladı.

Kıyı kenar çizgisinde olması dolayısıyla eski Başkan Enver Yılmaz tarafından hazinenin taşınmaz malın kendi bünyesinde olmasından dolayı 2016 yılında Mıdı Restaurant mühürlenerek kapatılmıştı.

“ZARARIM TAZMİN EDİLSİN”

“Ordu’yu ve turizmi temsil eden işyerimizi kaymakamlık kanalıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi ruhsat iptali yapmıştır. Biz de bunlara hukuken itiraz ederek İstinaf Mahkemesi’nden ve Danıştay’dan iadesini almış bulunmaktayız” diyen İşletme Sahibi Vedat Karaman, “Teslim ettiğimizde sağlam bıraktığımız işyerimizi zaman içerisinde tamamen harabe haline gelmiş. Korumakla yükümlü olan Ordu Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı ve Çevre Koruma Daire Başkanlığı korumadığını ve güvenliğini sağlamadığı için talan edilmiş durumda. Zararın tespit edilmesi için biz de müracaatta bulunduk.” Diyerek zararın tazmin edilmesini istedi.

“ZARARIN TESPİTİ İÇİN BURADAYIZ”

İşletme Sahibi Vedat Karaman, “Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin geçmiş Belediye Başkanı Enver Yılmaz tarafından kapatılan insanlara, halka mal olan işletmemdeki zararın tespiti için buradayız. Bundan sonraki sürecimiz tespit davamızdan sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi ile eskiden Belediye Başkanlığı yapan Enver Yılmaz’dan tespit edilen zarar ve ziyanım için mahkeme yolu ile tazminatımı isteyeceğim.” Dedi.

BİLİNÇLİ KUNDAKLANDI

Mıdı Restaurant’ın İşletme Sahibi Vedat Karaman yaptığı açıklamada, işletmesinin kapatıldıktan sonra 4 kez kundaklandığına değinerek, “Bilinçli şekilde zarar verildi. Her şeyi sökmüşler, kundaklama saatlerine ve yangının çıkarıldığı yerlere bakınca hepsinin bilinçli yapıldığı aşikar. Sebep olanlardan hukuk yoluyla tazminatımı isteyeceğim. Ayrıca buranın bana bıraktığım gibi yapılarak teslim edilmesini istiyorum” Dedi.

TEKRAR TURİZME KAZANDIRILACAK

İşletme Sahibi Vedat Karaman, “Ordu’nun turizmde öncülük eden ünlü restaurantı tekrar hayata geçirmek için projemiz de en kısa zamanda başlatarak Ordu’nun turizmine katkı sağlayacak bir hale getireceğiz. Ordu’nun turizmine önem veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler, kenti bilen, Ordu’yu çok iyi tanıyan değerli bir Belediye Başkanımız. Kendisi de buranın turizme kazandırılması için gereken desteği sağlayacağını ifade etti. Kendisine ve ekibine de sonsuz güvenimiz vardır. ” Dedi. Özel Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false