Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

TEMA: DİYABET VE AİLE

TEMA: DİYABET VE AİLE

 

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Ordu Sağlık İl Müdürlüğü yürüyüş düzenleyerek Diyabet’e dikkat çekti. Ayrıca Köprübaşı’nda vatandaşların kan şekeri ölçülürken Ordu Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu Diyabet hakkında bir de açıklama yaptı.

Açıklamasında Çağımızın hastalıkları arasında en ön sıralarda yer alan diyabet (şeker hastalığı), ölümcül birçok hastalığın oluşumunda birinci sırada rol oynayan ve dünyanın her yerinde çok yaygın olarak görülen bir hastalık türü olduğundan bahseden Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu; “Dünya Diyabet Günü’nün bu yılki teması ‘Diyabet ve Aile’dir. Aile temasının seçilmesinin amacı; diyabetin aile üzerindeki etkisi konusunda farkındalık yaratmak ve bu hastalıktan etkilenen aileleri desteklemektir. Günümüzde 425 milyondan fazla insan diyabetle yaşamaktadır. Bu bireylerin çoğu; düzenli fiziksel aktivite, sağlıklı ve dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam ortamlarının teşvik edilmesi yoluyla hastalığa yakalanma riskinin büyük oranda önlenebilir olduğu Tip 2 diyabetli bireylerdir. Hala diyabetle yaşayan her 2 kişiden 1‘i tanı almamıştır ve bu bireylerin çoğu Tip 2 diyabetlidir.” dedi.

Açıklamanın devamında; Ordu İl Sağlık Müdürlüğünce 19 ilçede yaklaşık 10.000 vatandaşın kan şekerinin ölçüldüğü ve yaklaşık 1400 vatandaşın kan şekeri değerinin riskli görülerek aile hekimlerine ve diğer sağlık tesislerine yönlendirildiği, bu vesileyle diyabetten korunma, diyabete bağlı komplikasyonların ve ölümlerin azaltılması adına önemli bir çalışma yürütüldüğü vurgulandı. Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false