Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

“TÜM ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK”

“TÜM ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK”

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüsü salgını sürecinde Ordu Üniversitesi’nde alınan koruyucu tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Küresel ölçekte yaşanan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen Korona virüs tehlikesinin ülkemizde de etkisini hissettirmeye devam ettirdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere pek çok ülkede ağır bilançolarla seyreden bu salgın için önleyici tedbirler alınmakla birlikte Ülkemizde de koruyucu ve önleyici önlemler alınarak sürecin hassasiyetle sürdürülmesine azami derecede önem verilmektedir. Ordu Üniversitesi olarak daha önce tedbirler almamıza rağmen ilk vakanın ortaya çıktığı günden itibaren de bu tedbirlerimizi en üst düzeye çıkardık. Üniversitemizde alınan önlemler kapsamında öncelikle tüm öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin değişim programı, kongre, toplantı gibi etkinlikler nedeniyle yurt dışına yapacakları seyahatleri iptal edilmiştir. Bununla birlikte Üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilecek olan panel, konferans, kongre vb. gibi toplu organizasyonlara da ara verilmiştir.” dedi.

 

KANTİNLER KAPATILDI

Virüsle etkin mücadele için Üniversitedeki toplu kullanım alanlarının eğitime ara verilmesi sürecinde gerekli dezenfeksiyon işlemlerinin ardından kullanıma kapatıldığını belirten Rektör Akdoğan, yerleşkelerdeki derslik, toplantı salonları, laboratuvarlar ve çalışma alanları ile Ergin Karlıbel Camii, Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi, yemekhaneler ve kantinlerin kapatıldığını belirtti. Rektör Akdoğan ayrıca personel servislerinde taşınan personel sayısının sosyal mesafe kuralına göre en az düzeye indirildiğini ve servislerin girişlerine dezenfektan konulduğunu, aynı zamanda görev yerinde çalışan personele de maske takma zorunluluğu getirildiğini ve üniversitenin giriş çıkışlarının kontrol altında tutularak ateş ölçümünün yapıldığının da altını çizdi.

 

PERSONEL UZAKTAN

DÖNÜŞÜMLÜ ÇALIŞIYOR

Rektör Akdoğan, üniversite personelinin uzaktan çalışması ve idari izin sürecine ilişkin bilgi vererek “Salgınla mücadele kapsamında görev yerinde çalışan sayısının en az seviyeye düşürülmesi için Üniversitemizde görev yapan tüm personelin uzaktan-dönüşümlü çalışmasına ve idari izin süreçlerine yönelik olarak da kararlar alınmıştır. Bu kapsamda Üniversitemizde görev yapan personelden hamile olan, yasal süt izni kullanan, engelli çalışan, 60 yaş ve üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığının belirlediği dezavantajlı gruplarda yer alan personelimiz -bu süreçten önce idari izinli sayılanlar da dahil olmak üzere- yeni bir karar verilinceye kadar idari izinli sayılmaya devam edecektir. Bununla birlikte salgının devam ettiği süre boyunca birim amirleri ihtiyacı karşılayacak seviyede asgari personel bulundurmak şartıyla birimlerindeki personel planlamasını yapmaya yetkili olduğu gibi personelin asli görevi olan hizmetleri uzaktan sunma imkânı olması halinde uzaktan çalışması mümkün hale gelmiştir.” şeklinde konuştu.

 

“SAĞLIK HİZMETLERİNİ SÜRDÜRÜYORUZ”

SB-Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde pandemi sürecine ilişkin değerlendirmeler yaparak bu sürecin hem kişisel koruyucu ekipman kullanımı hem sunulan sağlık hizmetleriyle hassasiyetle yürütüldüğünü belirten Rektör Akdoğan, “Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 30 branşta toplamda bine yakın personelimiz ile sağlık hizmetlerimizi sürdürmekteyiz. Pandemi sırasında sağlık personelini korumak ve kurum içi enfeksiyon kontrol önlemlerini almak amacıyla standart korunma ve kontrol önlemlerimizi de almış bulunmaktayız. Bu kapsamda hastanemizde 3 katlı cerrahi maskeden N95 maskeye, steril eldivenlerden dezenfektan ve koruyucu kıyafetlere kadar tüm kişisel koruyucu ekipmanımız hazır bulunmaktadır. Yine bu süreçte ana binamızda 12 yataklı 6 oda, ek binamızda 20 yatak, Kadın ve Doğum Hastanemizde 11 yataklı 6 oda Covid-19 hastaları için ayrılmıştır. Bununla birlikte yoğun bakım yatak sayısı ise ana binamızda 2 izolasyon odası, Kadın ve Doğum Hastanesinde ise 4 yataktır. Sürecin en iyi şekilde yönetilmesi için hekimlerimizden güvenlik görevlilerimize kadar tüm çalışanlarımız azami ölçüde hassasiyet göstermektedir. Gece gündüz demeden görevini canla başla sürdüren tüm çalışanlarımıza can-ı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

 

“YÜZ YÜZE EĞİTİM YAPILMAYACAK”

Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için üst düzey hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Rektör Akdoğan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eğitim öğretim süreçlerinin kesintiye uğramaması yönündeki yönlendirmeleri ve Yükseköğretim Kurulumuzun dijital öğretim süreci ile ilgili çalışmaları sonucunda 23 Mart’ta üniversitelerde uzaktan eğim süreci başlamıştır. Bilindiği üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu açıklamada bahar dönemi eğitim öğretim süreci sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretim imkanları ile sürdürülecek, yani bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır. Yaşadığımız bu zor sürecin öğrencilerimizin eğitim hayatına olan etkilerini minimal düzeye indirmek için yükseköğretim kurumları olarak elimizden gelen her türlü çaba ve gayreti göstermekteyiz. Ordu Üniversitesi olarak eğitim öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için hızlı bir şekilde gerekli alt yapı, donanım ve bilişim sistemleri ile ilgili hazırlıklarımız tamamlamış ve 30 Mart tarihinde uzaktan eğitim sürecine başlanmıştır.  Bu sürecin başladığı tarihten bugüne kadar 471 öğretim elemanımız tarafından 12 bin 479 saat ders sunumu gerçekleştirilmiş, 10 bin 711 öğrencimiz ise toplamda 119 bin 174 saat ile derslere katılım sağlamıştır.” diye konuştu. Akdoğan, yönetim kurulu ve senato toplantılarının da uzaktan erişim teknolojisi kullanılarak dijital ortamda yapılmaya devam edildiğini ekledi.

 

“KÜTÜPHANEMİZ UZAKTAN

HİZMET VERİYOR”

Örgün eğitime ara verilmesinin ardından geçilen uzaktan eğitim sürecinde Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi’nin de “Uzaktan Kütüphane” erişimi ile hizmet verdiğini vurgulayan Akdoğan, “Öğrencilerimizin uzaktan eğitim sürecini Üniversitemizin zengin dijital kütüphane koleksiyonu ile desteklemeye başladık. Öğrencilerimizi internet ortamındaki bilgi yığınlarından ve bilgi kirliliğinden uzaklaştırarak onları güncel ve bilimsel bilginin bulunduğu dijital platformlara yönlendirme gayreti içerisindeyiz. Bu bağlamda Üniversitemizin akademik birimlerinden gelen talepler neticesinde Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımız tarafından 32 adet bilimsel veri tabanına abonelik gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin talep etmeleri halinde söz konusu veri tabanları üzerine çevirimiçi ortamda dijital platform tanıtımlarının yapıldığı kullanıcı eğitimleri de verilmektedir.” dedi.

Akdoğan salgın sürecinde Ordu Üniversitesinin sadece kurum içerisinde değil aynı zamanda diğer kamu kurumlarıyla da entegre çalışıldığını belirterek Ordu Üniversitesinin 27 personeli ve hizmet araçlarının sağlık hizmetlerine destek vermek amacı ile Ordu Valiliği emrinde görevlendirildiğini sözlerine ekledi. Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli