Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

YALNIZCA KAMUYA HİZMET EDECEK

YALNIZCA KAMUYA HİZMET EDECEK

Halkın büyük bir teveccüh göstererek belediye başkanlığı görevini kendilerine layık gördüğünü bildiren Başkanımız Ulaş Tepe, “Gülyalı’nın ve Gülyalıların tek bir kuruşunun dahi kişisel hizmetlere harcamayacağız. Bu makamın üzerimize yüklediği büyük bir

Halkın büyük bir teveccüh göstererek belediye başkanlığı görevini kendilerine layık gördüğünü bildiren Başkanımız Ulaş Tepe, “Gülyalı’nın ve Gülyalıların tek bir kuruşunun dahi kişisel hizmetlere harcamayacağız. Bu makamın üzerimize yüklediği büyük bir vebal var. Doğmamış çocuğun dahi geleceğini düşünerek sorumluluğumuzun bilincinde hareket ediyoruz” dedi.

KUM VE ÇAKIL BELEDİYECİLİĞİNE SON

İnsanların bireysel işleri için kum, çakıl ve boru tedarikini belediye üzerinden sağlamalarının belediyelere ciddi bir mali yük getirdiğini ifade eden Başkan Tepe, “Kum ve çakıl belediyeciliği değil hizmet belediyeciliği yapmak istiyoruz. Kişisel taleplere karşı asla taviz vermeyeceğiz. Küsenler, darılanlar olabilir. Bu konuyu oy potansiyeli olarak görmüyoruz. Gülyalılının tek bir kuruşu dahi bu taleplere harcanırsa o zaman kimseye hesap veremeyiz” dedi.

ÖZEL İŞLER İÇİN FİYAT TARİFESİ UYGULANIR

Gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlara imkânlar nispetinde yardımcı olmaya çalıştıklarını ancak bunun dışındaki taleplere karşılık vermediklerini bildiren Başkan Tepe, “Belediyelerin araçlarını kiralama yetkisi kanunlarla belirlenmiş. Geçmiş dönemlerden itibaren her yıl güncellenen bir kiralama tarifesi var. Ancak neredeyse hiç bu yönteme başvurulmamış. Özel işlemlerde araçların kiralanması gerekir. Aksi bir durum kamu zararı yaratır ve vicdanen hesabını veremeyeceğimiz bir durum ortaya çıkar” dedi.

HALKIN BELEDİYESİ HALKIN ÖZ MALI

Vatandaştan toplanan vergilerle vatandaşa hizmet götürdüklerini belirten Başkan Tepe, halkın öz malı olan kaynakları kamuyu yani herkesi ilgilendiren alt ve üst yapı yatırımlarında kullandıklarını ifade etti. Başkan Tepe, “Vatandaşın hizmet beklediği çöplerin toplanması, yolların yapımı gibi rutin işlerin yanı sıra ilçeye değer katacak yatırımlara da ağırlık veriyoruz. Herkesin kazanacağı, herkesin yüzünün güleceği bir Gülyalı için mesai saati kavramını ortadan kaldırarak gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

İSRAFSIZ BİR DÖNEM YAŞIYORUZ

Kişisel taleplerle ilgili geçmiş dönemdeki harcamaların mali yükünün ağır olduğunu, bu geleneğe son verip halka hizmet anlayışını uyguladıklarını söyleyen Başkanımız Ulaş Tepe, “Bunun için mali disipline çok önem veriyoruz. Hem sahada çalışıp hem mevcut borçları da ödeyecek biçimde yolumuza devam ediyoruz. Ekibimizle birlikte her bir harcamayı en ince ayrıntısına kadar hesaplıyoruz. Örneğin, geçtiğimiz yıl Ordu Tanıtım Günleri’nin belediyemize maliyeti 60 bin TL’nin üzerinde gerçekleşmiş. Biz bu rakamı bu yıl %75 oranında minimize ettik ve toplam maliyetimiz 15 bin TL’yi dahi bulmadı. Bu sadece bir kalemde yaptığımız tasarruf. En makul, en doğru adımları atacağız” dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı