Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

YAVUZ: “GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

YAVUZ: “GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

 

 

Çöp Direnişçisi Emine Elik’in tutuklanması üzerine bazı yerel gazetelerde, internet sitelerinde ve sosyal medyada “Ordu Valisi Emine Hanımı tutuklatıp cezaevine gönderdi” şeklinde ifadelere yer verilmesine tepki gösteren Vali Seddar Yavuz, çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek açıklamalarda bulundu.

 

İlimizde yayın yapan yerel gazetelerde, internet haber sitelerinde ve bazı sosyal medya hesaplarında; Çaybaşı ilçesi İlküvez mahallesi Göksu mevkiinde bulunan ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ait Katı Atık Bertaraf Tesisi önünde eylem yapan yöre halkından birisi olan Emine Elik’in tutuklanması ile ilgili haberler yayınlandı ve paylaşımlarda bulunuldu.

 

TAMAMEN ART NİYETLİ

Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada “Bahse konu haberler ve sosyal medya paylaşımlarında; “Vali Yavuz’un ‘şovu öğrenmişsiniz’ diye azarladığı kadın tutuklandı”, “Ordu Valisi Emine Hanımı tutuklatıp cezaevine gönderdi” şeklinde ifadelere yer verilerek, Emine Elik’in tutuklanmasını Valimiz Sayın Seddar Yavuz ile ilişkilendirilmek istenmiş ve bu yönde bir kamuoyu oluşturulmaya çalışılmıştır. Tamamen art niyetli ve belli bir amaca matuf olan bu haberler ve sosyal medya paylaşımlarındaki beyanlar, ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır.” Diyerek  bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

 

MAHKEME KARARINI 2 KEZ İHLAL

300 metreden fazla yanaşmama kararının bulunduğunu ifade edilen açıklamada, “Emine Elik hakkında, Hakaret, İş ve Çalışma Hürriyetini ihlal suçlarından Ünye Sulh Ceza Hakimliğince, “Adli Kontrol Altına Alınmasına” ve “Çaybaşı İlçesi Göksu Mahallesi Kepçeli Yaylasında Bulunan Ordu Büyükşehir Belediyesine Ait Katı Atık Bertaraf Tesisine 300 Metreden Fazla Yaklaşmasının Yasaklanmasına” kararı verilmiştir. Emine Elik, Mahkemenin vermiş olduğu bu kararı 2 kez ihlal etmesinden dolayı Ünye Sulh Ceza Hakimliğince, “Adli Kontrol Kararının Kaldırılmasına” ve “Tutuklanmasına” karar verilmiştir.” Denilerek mahkeme kararını 2 kez ihlal etmesinden dolayı tutuklandığı açıklandı.

 

VALİ YAVUZ, AZARLAMADI

Emine Elik’in Ahmet Coşkun isimli bir vatandaşın arazisi üzerinde tutuklandığı da eklenen açıklamada, “Emine Elik konuşma yaparken, salonda bulunanlar tarafından alkış ve tezahürat sesleri yükselince, Sayın Valimizin salonda bulunanlara yönelik bir uyarısı olmuştur. Konuşmayı yapan Emine Elik’i duyamadığını, söylediklerini anlayamadığını ifade eden Sayın Valimiz, salonu sükûnete davet etmiştir. Emine Elik’ten de kürsüye yakın bir yere gelerek konuşmasını yapmasını istemiştir. Sayın Valimizin, Emine Elik’i azarlaması diye durum olmamıştır.” Denilerek Vali Yavuz’un Emine Elik’i azarlamadığı belirtildi.

 

Açıklamanın sonunda ise uzun bir süreden bu yana Katı Atık Bertaraf Tesisine hiçbir suretle çöp dökülmemesine karşın eylemlerini sürdüren yöre halkından Emine Elik tarafından orada görev yapan güvenlik görevlilerine ve Vali Yavuz’a yönelik galiz hakaretlerde bulunulmasına rağmen, kendisi hakkında bir şikayette bulunulup işlem yapılmadığı ifade edildi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı