Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

YENİDEN TOPUK YAPILDI

YENİDEN TOPUK YAPILDI

 

 

Geçirdiği trafik kazası sonucu ayak topuğu iyileşmeyen 25 yaşındaki Musa Özkan’a kendi dokularından topuk yapıldı.               

25 yaşındaki Musa Özkan isimli vatandaş 30 Mayıs 2019 tarihinde geçirdiği ciddi trafik kazası sonrası bir takım tedaviler almış ancak sağ topuk bölgesindeki yara ve doku defekti yaklaşık 4 ay boyunca kapatılamamış.

 

SERBEST DOKU NAKLİ YAPILDI

            Bu sürede çalışamadığını, yürüyemediğini, günlük ve kişisel ihtiyaçlarını görürken zorlandığını belirten hasta Musa Özkan Ordu Devlet Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi polikliniğine başvurmuştu. Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Nuh Evin tarafından değerlendirilen hastaya mikro cerrahi işlem ile serbest doku nakli yapıldı.

 

İKİ HAFTADA YÜRÜDÜ 

Op. Dr. Nuh Evin; “Hastanın kasık bölgesinden damarlarıyla birlikte alınan dokunun, doku kaybının olduğu yeni yerine aktarıldıktan sonra mikroskop altında yapılan mikro cerrahi işlemle damarlarının ayak damarlarına bağlandığını ve dokunun başarılı bir şekilde yaşatıldı aktardı. Yapılan operasyonun zorlu bir ameliyat olduğunu belirten Op.Dr. Nuh Evin, hastamızın cerrahi sonrası 2. haftasında yürümeye başlatıldığını, birinci ayını doldurduğunu, artık tüm işlerini kolayca yapabildiğini ve işinde çalışabileceğini aktardı.

Mikro cerrahi işlemlerin Ordu Devlet Hastanesinde başarıyla gerçekleştirildiğini belirten Op.Dr. Nuh Evin son 3 ay içerisinde  4 adet mikro cerrahi serbest doku nakli ile 10’un üzerinde travma sonrası kopan parmak, el, ayak gibi uzuvların mikro cerrahi replantasyonunun başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

 

EKİP İŞİ

Ordu Devlet Hastanesinin hem Ordu, hem de çevre illere mikro cerrahi işlemler bakımından hizmet verdiğini söyleyen Op.Dr.Nuh Evin, bunun bir ekip işi olduğunu, bu konudaki ihtiyaçların hastane yönetimince hızlıca giderildiğini, özellikle ilk 6 saat içinde hızlıca opere edilmesi gereken uzuv kayıplarının 112 Acil Servis Hizmetleri birimiyle olan hızlı iletişim ve nakil süreçleri sayesinde erken dönemde gerçekleştirildiğini, diğer branşların ve sağlık görevlilerinin bu konuda deneyimli ve hassas olduklarını aktardı. 

Mikro cerrahi işlemler konusunda Ordu Devlet Hastanesinin yeterli altyapı ve deneyime sahip olduğunu belirten Dr. Nuh Evin, halkımızı yaralanmalara karşı çok dikkatli olunması konusunda uyardı ve bu konuda tüm hizmetlerin Ordu Devlet Hastanesinde alabileceklerini aktardı.” Haber: Furkan TOMAKİN



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false