Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

YER, GÖK KAN AĞLADI!

YER, GÖK KAN AĞLADI!

 

 

Salı gecesi evinin önünde bıçakla öldürülen 20 yaşındaki Üniversite öğrencisi Ceren Özdemir, dualarla toprağa verilirken, cenazeye binlerce vatandaş katıldı. Yağmurlu havaların da etkili olması, “yer, gök kan ağladı” dedirtti.

 

BIÇAKLI SALDIRIYA UĞRADI

Ordu'nun Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi'nde balerin Ceren Özdemir, antrenman sonrası geldiği evinin önünde kimliği belirsiz bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Vücuduna aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan genç kız, kanlar içerisinde yığıldı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan balerin Ceren Özdemir tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Ordu'da, evinin önünde bir saldırgan tarafından bıçaklanan balerin Ceren Özdemir (20), ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Saldırıya uğrayan Ceren’i sevenleri ve akrabaları yalnız bırakmadı. Olayın yaşandığı andan itibaren yalnız bırakmayan sevenleri ve akrabaları hastane önüne doluştular. Ordu halkı da sosyal medyadan başsağlığı mesajlarıyla yalnız bırakmadı.


BAŞHEKİM AÇIKLAMA YAPTI

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Timur, saat 19:50 sıralarında Ceren Özdemir'in yaralı olarak hastanelerine geldiğini belirterek "Göğsünde ve karnında kesici ve delici alet yaralanması vardı. Acil serviste gerekli müdahaleyi yaptık. Ameliyathaneye alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kızımızı kurtaramadık. Üzgünüz" dedi.

 

KALBİNİ İKİYE BÖLMÜŞ

Olay yerinde aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Ceren, kaldırıldığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, olayın vahşeti Ordu Üniversitesi Rektörü Ali Akdoğan’ın açıklamasıyla ortaya çıktı. Rektörü Ali Akdoğan, "Doktorumuzun anlattığına göre çocuğumuzun kalbini ikiye bölmüş bıçak. Devletimiz, yetkililerimiz bu katili, haini, caniyi inşallah en kısa sürede bulacak ve Türk adaletinin, Türk hukukunun önüne inşallah çıkaracaklar.” dedi.

 

O ANLARI ANLATTI

Ablası o anları anlattı. Bale kursundan dönen Ceren'in telefonla arayarak, anahtarı atmasını istediği abla, pencereden baktığında bina önünde bekleyen 40 yaşlarında, siyah giyimli bir kişiyi gördü. Ceren, pencereden atılan anahtarı alıp, içeri girdikten sonra gelen çığlıkları duyan abla, koşarak aşağıya indiğinde kız kardeşini kanlar içinde buldu.

 

TÜRKİYE’Yİ YASA BOĞDU

Akşam saatlerinde uğradığı cani saldırı sonrası hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ceren Özdemir, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Vahşi cinayet Türkiye gündemine oturdu ve Ulusal Medyada Üniversitede yapılan tören yayınlandı. Sosyal medya hesaplarından saldırıyı kınayan ve aileye sabır dileyen mesajlar ardı ardına geldi.

 

CEREN İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Olay sonrası tüm Türkiye tek yürek oldu. Sevenleri Ceren’e son görev için okulda düzenlenen törene katıldı. Ailesinin ve sevenlerinin ayakta durmakta güçlük çektiği törende, yetkililer de aileye destek oldu. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan ve yetkililer 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Özdemir için son görevde bir araya geldi.

 

GÖZYAŞLARIYLA DEFNEDİLDİ

Yapılan duaların ardından helallik alınan Ceren Özdemir, sevenlerinin duası ve gözyaşları ile Ulubey ilçesi Kumanlar Mahallesi’nde toprağa verildi. Cenazeye binlerce vatandaş katılarak son yolculuğunda Ceren’i yalnız bırakmadılar.

 

EMNİYET ÖZEL EKİP KURDU

Öte yandan olayın ardından hemen harekete geçen Ordu Emniyet Müdürlüğü saldırganı yakalamak için harekete geçerek özel ekip kurdu. Ceren'in bale antrenmanı yaptığı kurstan eve kadar olan 2.5 kilometrelik mesafeyi yürüyerek geldiği belirlendi. Polis, güzergahtaki ve olay yerindeki güvenlik kameraları ve MOBESE kayıtları ile Ceren'in cep telefonunu incelemeye aldı. Özel ekip, Ceren'in en son kimlerle görüştüğünü ve tehdit edilip edilmediğini mercek altına aldı.

 

KATİLİ KURYE DEĞİLMİŞ

Polis, 2 kardeşin evine yemek siparişi getiren kurye M.D.'nin, bir süre önce Ceren'e arkadaşlık teklifi ettiğini, ret yanıtı alınca da genç kızı rahatsız etmeye başladığını öğrendi. Bunun üzerine, M.D., gece yarısı gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada cinayetle irtibatı bulunamayan kurye, serbest bırakıldı.

KATİL ZANLISI YAKALANDI

Altınordu Belediyesi çevresinde Turgut Özal Bulvarı üzerinde yakalanan katil zanlısının yakın zamanda ceza evinden çıktığı öğrenildi. Dün yakalanan zanlının yakalanırken polisleri de yaraladığı bildirildi.

 

 

 



  • Salı 19.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false