Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ZABITA VE POLİSTEN ORTAK DENETİM

ZABITA VE POLİSTEN ORTAK DENETİM

 

Fatsa Belediyesi, salgın riskine karşı vatandaşın sağlığı için tedbirlerini artırarak devam ettiriyor. Bir yandan İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge kapsamında denetimlerini yaparken, bir taraftan da pazaryerlerinde denetimler yapıyor. Uyulması gereken kurallar konusunda esnafı bilgilendiren zabıta ekipleri, vatandaşları da satılan ürünlere dokunmamaları konusunda uyarıyor.

Fatsa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler haftanın ilk günü açılan Pazartesi Pazarı ve köylü pazarında tedbir ve güvenlik amaçlı denetimler yaptı.

 Polis ve zabıta ekipleri Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Ata Caddesinde bulunan semt pazarında 65 yaş üstü vatandaşları kimlik kontrolünden geçirirken, zabıta ekipleri de aynı denetim ile birlikte vatandaşların sebze ve meyveleri seçerek almalarının önüne geçti. Zabıta ekiplerince semt pazarında sürekli olarak pazarcı esnafı maske ve eldiven kullanmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Zabıta ekipleri halkın sağlığı, güvenliği için hem 65 yaş üstü vatandaşları uyardıklarını hem de polis ekipleri ile birlikte evlerine gitmelerini sağladıklarını söylediler. Ayrıca pazarcı esnafını da eldiven ve maske kullanmadan satış yapmamaları konusunda uyardıklarını ifade eden zabıta ekipleri sosyal mesafelerine dikkat etmeleri konusunda bilgilendirme yaptıklarını söylediler. Haber: Furkan TOMAKİN



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı