Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ZENGİN’DEN 112 UYARISI!

ZENGİN’DEN 112 UYARISI!

Türk-Sağlık Sendikası Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, 112 istasyon binalarının depreme uygun olması gerektiğine dikkat çekti.

Türk-Sağlık Sendikası Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, yaptığı açıklamada Türkiye’nin deprem kuşağında olduğunu hatırlatarak, “Türkiye deprem kuşağında yer alan bir ülkedir. 2020 yılında da yaşadığımız depremler bunu bir kez daha göstermiştir. Türkiye’nin tüm şehirleri ve devletin tüm hizmetlerinin depreme hazır olması gereklidir. Depremden hemen sonrası için ise özellikle devletin acil hizmetlerinin kusursuz bir şekilde işlemesi gereklidir. Çünkü bu hizmetler aracılığıyla insanlarımız kurtarılacak, depremde can kayıpları azaltılacaktır.” dedi.

112 acil sağlık hizmetleri binalarının da fiziki durumlarının incelenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Zengin, “Bu anlamda 112 acil sağlık hizmetlerinin tüm açılardan ama özellikle de fiziki durum açısından incelenmelidir. Apartmanların en alt katlarında hizmet veren 112’ler, Bakımsız ve dayanıksız binalarda bu hizmetin sunulmaya çalışılması gibi durumlar bir an önce ortadan kaldırılmalıdır. Müstakil binalar için gereken yapılmalıdır. Deprem gibi bir durumda 112 çalışanları yardıma muhtaç hale gelirse bunun vebalini kimse ödeyemez ve sonuçları çok ağır olur.” Diyerek uyardı.

Ordu’da da depreme dayanıksız 112 istasyonlarının bulunduğuna dikkat çeken Başkan Zengin, “Ne yazık ki ilimizde böyle 112 istasyonları mevcuttur. Çalışanların talebi, Devlet hizmetinin gerekliliği olarak da yapılması gereken bu durumun bir an önce ortadan kaldırılmasıdır. Umarız ki bu konuda gereği bir an önce yapılır.” Dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false