Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mustafa KÖKSAL


ANLAYAMIYORUM

ANLAYAMIYORUM


Yıl 2020, her yer birden bire siyaset oldu, sanki sen, ben kavgası, kafes döğüş sanatı. Sanki bu kadar ilerde oldu ki; “sanırsın Beşiktaş, Fener, Galatasaray, Trabzon, Bursa kavgası."

 

 Nasıl bir dünya içindeyiz, yakında  her semtte birer surlar kurulur, burası filanın mahallesi, orası filanın diye.

 

 Kardeşi kardeşe düşman noktasına gelindi, getirenlere ne diyelim. Bu ülke Türkiye, sizler, bizler ayrı ırkın birer şovelyelilerimiyiz yoksa bu vatanda okuyan, beraber çalışan askerlik yapan insanları mı.?

 

 Bunca gün evde insanlar, hiç bu kadar yakın teması olmadı siyasetle, vallahi bu ildeyim nefret hat safhada. "Evde kal Ordu" da, kalan da bu kavgalardan, nefretten bıktı her gün..

 

 Sevdiğinden inandığından nefret duyar hale geldi. Şimdi birlik olma, el ele tutunma zamanı, ama o onun eli, bu bunun eli ne bu ya..?

 

 Ülke ne, halde, dünyamız ne halde, milyonlarca insan ""SİNEĞE kaybetti gibi, dün olan, bugün sevdiklerinin yanında yok.

 

 Siz neyin peşindesiniz?

 

Birilerini yapıyorsunuz bir kulp takarak, çalan,  iyi, kötü, yalan, yanlış ne bu? Başkanlar, siyasetçiler ne yapıyor, Ordu’ya ne yaptılar, bu günlerde çamur, kuru iftira, gıybet .

 

 Peki ya kardeşim sevgi nerede, insanlık nerede, dostluk, arkadaşlık nerede ?

 

 Anlamıyorum bu nefreti, kini.

 

 Bunlar akraba, mahalleli, çocukluk arkadaşları üstelik. Neymiş onun siyaseti iyi bununki kötü.. Yok ya, kimsenin düşüncesini kim aldı da size verdi?

 

 Hesabı Allah’a verecek herkes, haram yiyen, devletten  bu milletten çalan, eşe, dosta kıyak geçen, yalanı sakızı masal yapanlarda günahı, namus edenlerde, sapıklar da, tezavüzcüler de, eşine, çocuğuna işkence yapan da, öldürenler de, gıybetciler de, yalanı konuşanlar da..

 

 Hesabın toplaması, çıkarması yazılmıyor mu, yarın mahşerde bu nereden çıktı diyecek baba yiğit olabilir mi?

 

 O halde İNSAN olmak o cu, bu cu, şu cu olmaktan iyidir. Ordu sağlıklı Ramazan geçirmen dileğim, bizler kardeşiz..

 

 Bu ili seviyorum.