Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Hüsnü YÜCEL


AŞKIN TÖREN

AŞKIN TÖREN


 

 

Cuma günü Başkanımız  Aşkın Tören ile çok güzel ve de faydalı bir sohbetimiz oldu. Belediyecilik böyle bir şey işte. Bir bulaştı mı bırakmaz yakanı. Hep onunla yatar, hep onunla kalkarsınız. Bir saate yakın konuştuk. Hep Ordu’yu konuştuk. Hep geleceğin projelerini konuştuk.

İlk defa karşı karşıya gelerek sohbet etme fırsatımız oldu. Kendilerini gerçekten çok donanımlı ve hazır gördüm. Bilhassa benim lisan bilen yöneticilere sempatim bir adım öndedir. Aşkın Tören birkaç hafta önce Almanya’ya gitmiş. Ortak arkadaşlığımız olan Şevket Avcı ile bir araya gelmişler. Şevket Avcı Yurt dışı Ordu’lular Dernek Başkanı ve Duisburg’da yaşayan bir iş adamımız. Derneği benim de 1994 yılında Başkan Yardımcılığı yaptığım dönemde beraber kurmuştuk. Şevket Avcı aynı zamanda Duisburg Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi de olduğundan Belediyenin yöneticileri ile görüşmeler yapmışlar. Sayın Başkan’ın hiç tercümana gerek kalmadan hem almanca hem de İngilizce konuşması Şevket Avcı’yı çok etkilemiş. Bana telefon açarak memnuniyetini iletti.

Belki de bizi de en fazla yakınlaştıran lisan konusu olmalı ki, hep projeler üzerinde konuştuk. Benim devamlı dillendirdiğim projeleri ele aldık. Bu konuda istişareleri sıklaştırarak halkın beklediği projeleri görüştük. Bana kafasında oluşturduğu projeleri anlatınca çok etkilendim. Hepsi Ordu’muza vizyon kazandıracak projeler. Ben hep söylüyorum. Ordu artık marka ve vizyon projeler bekliyor. Ben Sayın Başkan’a yurt dışında görüp beğendiğim projeleri anlatmaya başlayınca anladım ki, Başkanın Avrupa’da gezmediği kent kalmamış. Ben kendimi bu konuda iddialı görüyordum ama Başkanın benden çok daha önde olduğunu gördüm. Çok gezen bilir derler ya, Başkan gerçekten çok gezmiş ve boşa gezmemiş. Ordu için yeni vizyon projeler yolda diyebiliriz. Tebrike ve teşekkürler Başkanım.