Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Hüsnü YÜCEL


BELEDİYEYE TEKLİFİMDİR


Gerçi dikkate alan pek de yok ya, biz yine de yazmaya devam edelim. Benim projelerimin çoğunu uçuk proje olarak görenlere bundan sonra maliyeti düşük projeler de teklif edeceğim. Görelim, bakalım ilgilenen olacak mı?

Bir zamanlar teleferik projesini de uçuk proje olarak görenler, şimdi teleferikten inmiyorlar. Geldi babayiğidin birisi projeyi yaptı ve Ordu’nun hala en prestijli projesi olarak hizmete devam ediyor.

Belediyecilik ufuk işidir,günü değil geleceği okumaktır, cesaret işidir, vizyon sahibi olmaktır en önemlisi dünyaya açılmaktır.

Belediye yöneticileri seyyah olmalı ve dünyayı adım adım dolaşmalıdır. Sadece kendileri değil, çalışanları çok gezmelidir. Gören insan daha iyi proje üretir. Turistik geziden bahsetmiyorum. Bilhassa Daire Başkanlarının bir ayağı yurt dışında olmalıdır. Her yurt dışına giden görevliden en az bir proje ile dönmeleri i talep edilmelidir.

Bugün çok basit bir örnekleme vermek istiyorum. Teleferik bitti ve hizmete girdi. Bayağı da ilgi görüyor. Belediye yönetimi Teleferik istasyonu alanına yöresel ürünler tanıtımına ağırlık vermeye başladı. Ama yeterli görmüyorum. Nasıl bir adım atmalıyız ki, teleferik ile Boztepe’ye çıkanlar bu yöresel mekanlarımızı gezip görebilsinler. O zaman diğer ülkelerdeki uygulamaya bir göz atalım mı? Münih yakınlarında 2500 metre yüksekliğinde Zugspitze diye bir dağ var. Kayak merkezi ile ünlü bu dağa teleferik ile çıkıyorsunuz. Çıkarken bilet alıp çıkıyorsunuz ve aşağıya geri döndüğünüzde direkt kapıya çıkamıyorsunuz. Aşağı inince yöresel hediyelik eşyaların satıldığı küçük satış yapan iş yerleri var. Onların içinden geçerek çıkabiliyorsunuz. Paravanlar ile çıkış koridoru yapılmış ve mecburen hediyelik eşyaları görüyor ve alış veriş yapma gereği duyuyorsunuz.

Berlin TV kulesine çıkıyorsunuz ve aşağı inince aynı şekilde hediyelik eşya satışı yapılan reyonların önünden geçme mecburiyetiniz var. Frankfurt  döner kulesi de aynı. Bangkok da aynı. Demek ki, birisi yapmış diğerleri örnek almışlar.

Biz de ne yapıp yapıp teleferik alt istasyonu çıkışını paravanlar ile projelendirip işyerlerinin önünden geçilir şekilde tadil etmeliyiz. İnşallah dikkate alan olur. Orada hediyelik ve yöresel ürün satan esnafımız bu işe öncülük eder ve talep ederlerse olur inşallah.