Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mehmet Ali AYDIN


BİLMEM NE DESEM

BİLMEM NE DESEM



(Sonra da bazıları hocam siyaset yapıyorsun! Bunu diyenlere başka bir şey diyecem de sırası değil)

Malum CHP' nin çaycısı iken siyaset basamaklarını hızla tırmanarak Partinin önemli elemanlarından biri olan Gürsel Tekin Efendiye neden bin liralık gömlek giyiyorsunuz diye tenkit gelmesi üzerine basın toplantısı düzenliyor ve açıklamalar yapıyor;
Vallahi tek kelime eklemeden onun açıklamalarını yazıyorum:

Arkadaşlar 9 villası, 11 şirket, 286 daire ve 7 tane benzin istasyonu olan adama giydiği gömleğin fiyatı sorulur mu? Utanmıyor musunuz? Ben helal kazandığım parayla 10 bin liralık gömlek giyerim. Size ne!"

Şimdi benim kafama takılan soru şu: Partide basit bir çaycı iken bu kadar serveti helal yoldan nasıl edindiniz? Bilmiyorum tabi, bunun bir açıklaması vardır.

Bunu söylerken, iktidar partisi başta olmak üzere, parti ayırımı yapmaksızın, siyasete başlamadan önce benim gibi cıbıldak iken birden karun gibi zengin olanların istisnasız tamamına bu soru.

Helal yoldan kazanıp servet edinenlere bir lafımız yok. Allah daha çok versin de, bunun dışında çalışmakla izah edilemeyecek kadar zengin olup kısa zamanda köşeyi dönenlere söylüyorum. Bu parada ve servette tüysüz yetimin hakkı var. Gün gelir Allah adamın burnundan bunu fitil fitil getirir haberiniz olsun.

Ondan önce de bir vatandaş olarak ben de diyorum ki, milletin sırtından elde ettiğiniz her metelik size kan, irin olsun.

Bunları yazınca da bana siyaset yapıyorsun diyenlere de ne dediğimi ben biliyorum. Buradan söylemiyorum.