Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mehmet Ali AYDIN


BİRLİKTE RAHMET AYRILIKTA ZAHMET VARDIR

BİRLİKTE RAHMET AYRILIKTA ZAHMET VARDIR


 

Hikmet sahibi büyüklerden biri, ölümünün yaklaştığını sezince, toplu halde yanında bulunan evlatlarına nasihat etmek istedi ve:
-Oğullarım! Şimdi her biriniz gidin ve bana birer değnek bulup getirin, dedi.
Çocukları değnekleri getirince onları bir deste şeklinde bağlayıp:

-Haydi, bu desteyi kırmaya çalışın bakalım, dedi. Çocuklar kırmaya güç yetiremeyince bağı çözdü ve değnekleri bir bir ayırıp:
-Alın şimdi kırın, dedi. Çocuklar teker teker değneklerin hepsini kırdılar. Bunun üzerine oğullarına dönerek dedi ki:
-İşte böyle çocuklar! Benden sonra siz kardeşler olarak birlik ve beraberlik içinde olursanız size kimse zarar veremez ve size üstünlük sağlayamaz. Fakat parça parça olursanız, işte o zaman düşmanlarınız fırsat bulur ve sizi mahveder.

Yüz yıllardır İslam ümmetine ve milletimize yapılmak sitenen de bu değil mi?
Bütün Haçlı batı zihniyeti ve onların içerideki bizden görünümlü hain maşaları yıllardır bize bunu yapmaya çalışıyorlar. Bazen biz akıllılık edip tuzağın farkına varıyoruz ama çoğu zaman olayların farkında olmadan bu hainlerin değirmenine su taşıyoruz.
Her dönemde bizi bölmek için farklı farklı yollar bulup deniyorlar.
İçimizdeki zenginliğimiz olan farklılıklarımızı kaşıyarak bir birimize düşman göstermek için oyunlar tezgahlıyorlar.
Bazen sağcı-solcu, bazen milliyetçi-halkçı, bazen Alevi-Sünni, bazen de siyasi görüşlerimiz oyunun farklı versiyonları olarak sahneleniyor.
Ülkemiz büyük bir deprem olayı yaşamış, millet kardeşlerinin yaralarını sarmak için seferber olmuş ama içimizdeki bazı nesebi gayri sahih bazıları bundan bile ayrılık tohumu ekmekten geri durmuyor. Aynı ülkede yaşayıp,aynı havayı soluyup, aynı suyu içen insanların bu kadar aykırı olabileceğini akıl ve mantıkla izah etmek mümkün değil.
Bunlar hangi toprakta yetişir anlamak mümkün değil. Ülkesinin uğradığı felaketten bile zevk duyacak kadar aşağılık mahluklar bunlar.
Zaman birlik olma zamanı, böyle hainlere pirim vermemek gerekiyor. Akıllı olmak lazım. Bir yılana bir delikten iki defa sokulmak ahmaklıktır.