Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mustafa KÖKSAL


BURADAN UYARAYIM DA

BURADAN UYARAYIM DA



Büyükşehrin bünyesinde bir elamanı olan kardeşimiz, bir çalışan oto parkçı kardeşim ile sokakta bir müdahale yada arabaları kontrol eden kardeşlerimizin başında , bir sokakta esnaf bir kardeşimiz ile gördüm.
Bugün bu gördüğüm insan Emin Mağden idi, yanında araba park ettiren kardeşimizden biri vardı ve Turist Otel yanında, bir kardeşimizin mağazası önüne konulan minübüs için o kardeşimle konuşuyordu sayın Mağden, yollara konulan arabalar, park eden taşıtlardan aslında para almak yasal mı, değil mi tartışması bugünlerde gündem iken, bu hadise ye ikinci bir kardeşimiz müdahil oldu ve kapalı otoparklar minübüsleri almıyor buralara dedi, bilmediğim için doğrumu?
Bunu kulaklarım duydu.
Emin de şaşırdı belki, öyle bir şey yoktu aslında sanırım, mesele şaşkınlık yada konuşma değil, yarın bu tartışma Allah göstermesin bir cahil yüzünden kavgaya dönerse, bunun hesabını o yetkili pozisyonundaki kişi verebilir mi? Bu Emin yada Ahmet veya Mehmet olabilir.
Bakın bu ilin gerçeği bu resim, sokak park haneye döndü, modern bir kapkaç gibi,1 saat şu, sonra bu en son bu kadar lira, "YUHHHHH!"
Bu ilin hizmetkarı olacağım diyenlerin halkı maddi ya da manevi kendilerine hizmetkar etmeleri sanki bu resim ise bu ne ya?
Bunca borcu bu halk mı yaptı, belediyelere bu borcu yapanlar eskiler ise, otopark parasını nasıl soruyorsanız, bunun gibi bu borcun hesabı onlardan alınmalı da, bunu yapan var mı, atı alan pırrrrrrrrr mı?.
Eminler, Mehmetler bu ilin çocukları, evlatları, hakikatleri, bugün orada bir hır gür olsa idi, park etti, etmedi yüzünden bunun hesabını kim verebilirdi?
Bravo Emin Mağden, bulunduğun yerin, büyük şehrin bir kişilikli elamanı olarak adam gibi durdun, sakin ve de karşındakinin de bir halkın insanı görerek, bulunduğun,ekmek yediğin makamın onurunu,b üyüklüğünü,  geldiğin yerin helalini bu gün sen vatandaşa, kızmış olsaydın yada o esnafa yada başkasına kötü olurdu, yapmadın ve belli bir sorumluluğun olarak işinin önemini vatandaşa gösterdin.
Gurur duydum.
Da bugün, eğer yarın bu park yüzünden bir hadise olursa , tek suçlu bu işin başındaki amir olur, buradan uyarım olsun, bu şehrin bir insanı olarak da, belediyeci babanın oğlu olarak da ve bu ile hizmet etmiş eğitimcisi, spor insanı olarak da,  yada bir sıradan kişi olarak da..
Çok önemli.