Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Hüsnü YÜCEL


CHP ADAY ARIYOR

CHP ADAY ARIYOR



Ordu’da CHP’ye ne oldu ise 1994 yerel seçimlerinde  oldu. O tarihten sonra CHP’nin iki yakası bir araya gelmedi. Bu tarihe kadar Ordu hep solun kalesi olarak anılır ve girdiği seçimlerin çoğunu kazanırdı. 

ANAP iktidarı döneminde yapılan yerel seçimlerde de CHP çok az fark ile de olsa başkanlık seçimlerini kazanmıştı. 1994 seçimleri ANAP için yeni bir milat, CHP için ise yıkım seçimi olmuştu. Bu seçim  ANAP için “ mühendisler grubunun başarısı“ olarak Ordu siyaset tatihine geçen bir seçimdir.  Bu seçim arafesi,  parti içinde tam bir demokratik yarışa sahne oldu. Biz mühendisler Fikret Türkyılmaz’ın etrafında bir araya  gelerek ön seçim sürecinden başarı ile çıkarak Fikret Türkyılmaz’ı başkan adayı yaptık. Bu seçimlerde inşaat Mühendisi Yılmaz Yücel bizlere ağabeylik yaptı ve onun tecrübesi ile yola koyulduk. Ben de meclis üyeliği listesinde yer aldım. Aynı zamanda SKM’de görev alarak yıllarca devam eden CHP yönetimini sonlandırmayı başardık. İşte o tarihten sonra Ordu’da CHP uzun bir süre kendine gelemedi. Daha sonraki süreçte ANAP Türkiye genelinde kan kaybetmeye başlayınca CHP yerel seçimlerin ikisinde başarılı oldu ise de Ak Partinin iktidar  sürecinde Ordu’da  tamamen sessizliğe büründü. 

Şu anda iki ay sonra yerel seçimler yapılacak. CHP hala Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday bulamıyor. Çalmadık kapı bırakılmadı. Kimlere teklif gitmedi ki? Eski Bakanlardan tutunda Mustafa Sarıgül’e kadar herkese adaylık teklifi yapılması CHP açısından son derece başarısız bir seçim süreci olarak tarihe geçeceğe benziyor.

 Hayırlısı olsun diyelim. Demek ki 1994’te çok iyi çalışmışız. O zaman ki gönüldaşlarımı hayırla yad ediyorum.