Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Mustafa KÖKSAL


DORUKLARDA

DORUKLARDA


 

 

Bazı spora endirek girmiş ve hizmet eden kardeşler yazılarımızdan bazen alınganlık gösteriyorlar. Bunlar yanlış düşünceler.

 

Bu ilde spor adına nerede olursa olsun, ter akıtana bu yetim köle olur. Yazılarım kadar da belki kendime de kızacak kadar ağır yazarım, ama onlara kötü düşünen, yanlış yapan haindir, şerefsizdir.

 

Bu insanlardan ben yazılanlardan daha çok yapılan olumlu, olumsuz tenkitlerden spor adına daha iyi nasıl oluruzu arasınlar, bizi değil, yazıları değil.

 

Eğer ben kin, nefret, vede isteyerek bir kişiyi yazar isem, bilsin ki sporun içinde değil, siyaseten bir işin ortasında olan içindir.

 

Bu ülkede bir çok hain, sapık, şerefi olmayan sokaklarda kızların, gençlerin peşlerinde okul bahçelerinde onları kötü yola götürecek işlerin içinde iken bu namussuzlar, saatlerce çocuklara o soğuklarda karşıyaka da idman veren hocalık, idarecilik yapan kişilere sadece yakamı kitler, ellerini sıkar iki gözünden öperim.

 

Onlara cümle kuran, arkalarından konuşan onursuz kişilerdir.

 

Spor kulübü ile uğraşan, orada vakit geçiren her insanın karşısında saygı ile dururum.

 

Bu bir eğitimdir. Spor her pislikten uzak  bir güzel vakit geçirme, spor yapma alanıdır.

 

Bu yüzden kulüplere ve ailelere teşekkürler. Doruklarda olmaya, zirvelerden yüzünü gösterip önümüzde ışık tutmaya ve bu ilin reklam yüzü olmaya devam edecekler mi bu insanlar?

Çünkü 40 yıl içinde bizler ve kuşağımız vardı, burada Durugöl’de, sporun tam ortasında. Kimseyi  ne peşinden nede arkasında hançerleyen olduk.

 

Ben şunu derim; "spor, sporcular, kulüpler, taraftar ve bu alanda uğraşanlara Allah ne muradı varsa versin.

 

Onların arkasında bir şey aramak, kötü konuşmak insan olana yakışmaz.

Adam bu ilin çocukları için uğraşıyor. Onlar spora hançer vurmuyorlar, spor ile karanlığa pisliğe gidecek çocuklara kapılar açıyorlar.

 

Ordu’da ki tüm amatörler, 3. lig takımları, Bal takımları bu işin mimarları. Spor dostlarının çoğu evli, çocuklu, teknik yada idari bu alandasınız, niye buradasınız, gidin evinize, enayi misiniz?

 

Yok, adamlar. Evinde oturabilirler, çay kahvelerini ailesi ile içebilirler.

Sizler bir samyeli sıcaklığında onları ısıtmak, korumak, yardımcı olmak, hüzünlerinde, sıkıntılarında olmak, mutlu etmek için koşmak size huzur veriyor.

 

Ben bunları yapanları ömrüm oldukca ayakta alkışlamaya devam edeceğim.

 

O yüzden bu takımlara sıcak bir yer, huzurlu çalışma ortamı da sayın Hilmi Başkan’ın ve sporu sevenlerin işi. Bence Ordu için her takım ay, güneş yıldızlar kümesidir.

 

Unutma Ordu.