Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Mustafa KÖKSAL


EY İNSAN

EY İNSAN



Ben her gün giderim, bir gün Çakal Çıkmaz’a, başka gün Keçi Köyü’ne giderim, bugünlerde evdeyiz gidemesem de duamı ederim.
Birinde ailem, büyüklerim, dostlarım, arkadaşlarım, birinde eşimin ailesi var..
Onlar da canlı idi, nefes alan, gezen, üşüyen, koşan, yüzen, işinde olan, tarlasında çalışan, kimi ilimizin en zengini, kimi fakiri, kimi memuru, kimi ev hanımı kimi valisi, polisi amiri.
Kimi siyasetçi, kimi hacı, kimi genç, kimi çocuk, kimi faizci kimi de garip.
Hepsi bir yerde hepsi aynı metrede, hepsi eşit.
Kibir yok, üstünlük yok, küfür yok, şiddet yok, horlama, küçük görme yok, kibir yok, ben tüccarım, benim fabrikam var, başkanım koltuğum var, valiyim, siyasetçiyim yok, orada tek adalet eşitce ..
Allah’ın en sevgilisi nerede, Muhammed nerede, Osman, Ebubekir, Ali, Osman , Ömer Hatice ana, Hasan, Hüseyin, Fatıma, Osman bey,  Kanuni, Yavuz, Fatih Sultan,  Atatürk,  siyasiler onca liderler nerede?
Hepsi aynı metre karede. Bugün kibrin, rugan papucun yere bastıramadığı beden, haramı, faizi amudu ile götüren beden, sen nesin, neredesin saç paranı gir cennete.
Aynı yerde yan yana olacaksın hakkını yediğin gariple o mezarda, sağında sana bakan, solunda sana bakan...
Gördüğün tek şey orada Allah’ın kanunu; "HAK, HUKUK, ADALET", ve sen o mahşerde seni yaratanın yanında gururla hakkını ister iken, acaba servet, şan, şöhret kimlik onun kaplarını açabilecek mi geldiği dünyasındaki gibi.?
Ey insan o yüzden haftada 3 gün giderim onlara, kimler yok ki çakal çıkmazda, Keçi Köyün’de, kiminin mezarı yıkık, dökük kötü, kimin ki çiçekler ile pahalı mermerden çevrili.
Dünyada ki şekli örtecek mi bilmemde "KİTAP" ne derse o bence.
Bu coronalı günlerde, evlerde size bakan çocuklarınız gibi sizde Allah’a bakın ve bundan sonrasını düşünün.
Elinize, dilinize, belinize hakim olun..
Garibin göz yaşı size cehennem ateşi olmasın, onun ahı ciğerinizi yakmasın, alın teri size kezzap olmasın.
Sende ne olursa ol, etten kemiktensin, İNSAN.