Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mustafa KÖKSAL


EY ORDUM

EY ORDUM



Sabır billahi tallahi sabır.
Benim yaştaşlarım, alt kademe kardaşlarım, emmidaşlarım sokaklarda siz, riskte olan siz, durmayan siz, vızır vızır caddelerde ciğara elde fosur fosur içen siz, canınız mı sıkıldı, ölüm mü size musallat oldu?
Adam diyor ki, risk 65 yaş üstü, adam diyor ki, otur evinde ellerini yıka sık sık.
Sen ne yapıyorsun kardaş, dolmuşta onun bunun yanında vızır vızır ailene virüs taşıyorsun.
Hiçmi sevmiyorsun aileni, evlatlarını, torunlarını, etrafını, eşini? Lütfen otur evinde, iç kahveni, kır fındığını, kıl namazını et bizlere duanı...
Ne gezersin ilde, ilçede, köyde be adam. Virüste bekliyor seni arkadaşlarını unutma.
Ve bizleri, sevenlerini üzme!

 

ARKADAŞLAR
Bugünlerde birliğe beraberliğe ihtiyacımız var iken, hala anlamsız bir belediyelere ve yetkililere inceden sarmak bence kişisel bir olay gibi.
Adamlar, bu durumda bakıyorum sokakta yaşlı, genç kim varsa evlere davet ediyor. Temizlik yapıyor, hijyenliyor ve eve diye konuşuyorlar. Ama bakıyorum ya başkanlar ya amirler hala kalemlerin sitemi altında.
Simdi çıkar biri konuşur, arkadaşlar bizler bu acımasız zamanda Ordu yolcu gemisindeyiz, kimsenin kimseden ayrısı gayrısı yok.
Bu gemi su alırsa Ordu batar.
Yok Hilmi, yok Aşkın, yok amirler, yok ilceler, yok Gülyalı’daki olan yanlış uygulama.
Da, tamam da, olmuştur da, niye, neden aramanın şimdi bu ile faydası yok. Ordu bugün yürek yangını içinde, dışarı da babamız emmimiz, ninemiz, dedelerimiz şuursuzca dolaşıyorlar, bunlar için endişe ediyor baskanlar, amirler ve basın.
Birde her cümle de iş olsun diye bir siyaset arayanlar, imamlar, memurlar, öğretmenler ve özlük hakkı için yorumlar, verilen cevaplar harika da, bunu siyasete nasıl getiriyoruz ben asıl bunu anlamıyorum.
Siyaset 19 gün önce solcu kuru, şimdi bize hayat.. Evde Kal Ordu.
Da başkanlar ve görevliler 8 -24 alanda bu kadarda değil..
Haksızlık etmeyelim.