Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Hüsnü YÜCEL


FATİH YÜCEL

FATİH YÜCEL


 

Ben Ordu Lisesi mezunuyum. Orta okulu da lisede okuyanlardan birisiyim. O dönemde Lisenin orta kısmı da vardı. Onun için ortaokul dönemimiz lise binasında geçti ve derslerimize Lise öğretmenleri geliyordu. Şef Salih, Leman Gürsoy, Saadet Bacınoğlu, Hasan Baycan gibi daha nice lise öğretmenlerimiz ile Orta Okul  sıralarında beraberdik.

Hele Ordu’lu olup da  Leman Gürsoy’u tanımayan yoktur. Kafası atınca ayakkabısını çıkartır kafanı parlatırdı. Ondan çekinmeyen yoktu.

Orta Okul dersimizde bize bir kompozisyon başlığı vermiş ve bunun açılımını yapın demişti. Bir saat içinde ders saatinde yapmamız gerekiyordu. Hepimiz tamamladık ve kağıtları verdik. Bir hafta sonra sınıfa geldi ve beni yanına çağırdı. Ayaklarımın diz bağı çözüldü dersem abartmış olmam. Ben dayak beklerken şefkat ile elimden tuttu ve beni sınıftan çıkararak başka bir sınıfa götürdü. Ben sadece sınıfın liseye ait olduğunu hatırlayabiliyorum. Benim yazdığım kompozisyonu bana okuttu. O heyecanı asla unutmam mümkün değil. Sınıfa dönerek bu çocuk Orta Okul öğrencisi ve yazdığı kompozisyon bu diyerek bana methiyeler düzdü. İşte ben bunu hayatım boyunca unutamıyorum.

Ben iyi bir edebiyatçı olmamam rağmen meslek olarak mühendisliği seçtim ama edebiyattan,çok okumaktan ve yazmaktan asla kopmadım. Bu anım beni motife etmiş olmalı ki, hayatımın her döneminde yazı yazmayı hiç aksatmadım. Daha da önemlisi yazana,çizene, edebiyatçısına,şairine, tiyatrocusuna hep kendimi daha yakın hissediyorum. Emeğe çok saygı duyuyorum.

Fatih Yücel’de bunlardan birisi. Fatih Yücel, Ordu’da yeni isimlerden birisi olarak edebiyat ve şiir dünyasının emekçilerinden birisi. Amcamın torunu olması vesilesi ile kendisini daha yakın tanıyorum. Daha önce şiir denemeleri oldu. Başarılı da oldu. Şimdi yeni romanı ile Ordu’lular ile buluşmaya hazırlanıyor. Cuma günü saat : 16.00 da Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde  “BİR BULUT ÇİZ GÖKYÜZÜNE “ adlı romanının tanıtımı içim imza günü var.

Bu gençlerimizin bize ihtiyacı var. Bu gençlerimizin motivasyona ihtiyacı var. Her şair ve yazar bu tür adımlar ile edebiyatımıza,kültürümüze merhaba demişlerdir. Hayırlı olsun Fatih Yücel ve kocaman TEBRİKLER. Hep beraber destek olmaya ne dersiniz?