Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Mehmet Ali AYDIN


GÜNÜNÜZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN

GÜNÜNÜZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN


 

 

"Ey inananlar, mallarınız ve çocuklarınız sizi Allah'ı anmaktan alıkoymasın. Kimler bunu yaparsa bilsinler ki işte onlar asıl kaybedenlerdir."

Birinize ölüm gelip de: "Ey Rabbim, yakın bir süreye kadar bana süre tanısan da sadaka versem, iyi kullardan olsam" demeden önce, verdiğimiz rızıklardan hayra harcayın."

"Eceli gelince Allah hiçbir cana süre tanımayacaktır. Allah yaptıklarınızdan haberdardır." (Münafikun Suresi, 9-10-11. Ayetler)

Ciltler dolusu kitap yazıp ve onları okumaya gerek yok. Anlaya ne yapması gerektiğini Yüce Allah(c.c) üç ayette açıklamış. Tabiki anlayana.
Dünyaya kazık çakacağını sananlar, boşuna uğraşmasınlar ve kendilerini kandırmasınlar. Bir nefeslik ömrümüz var ve onu iyi değerlendirelim.
Sonraki pişmanlığın kimseye faydası yok.
Mezarlıklar kendini "vazgeçilmez" sanan gafillerle dolu. Akıllı ol gaflete düşme.

 

"...Sizi yaratan O'dur. Sonra kiminiz ayetleri görmezden gelir, kafir olur. Kiminiz de Allah'a güvenir mümin olur. Yaptığınız her şeyi gören Allah'tır."

"De ki: 'Hak Rabbinizdendir. Artık dileyen iman etsin, dileyen inkar etsin.' Biz zalimlere öyle bir ateş hazırladık ki, onun alevden duvarları kendilerini çepeçevre kuşatmıştır."

Herkes yolunu kendi seçer, hangi yolu seçip ve istikametimizin nereye doğru olduğunu iyi kontrol edelim.

Nereye gideceğinizi, seçtiğiniz yol belirleyecektir.

Kılavuzunuzu da iyi seçmelisiniz. Şeytanı seçenlerin yolu Cehennemden, Allah ve Resulünün yolunu seçenlerin yolu cennetten geçer.

"Kişi sevdiği ile beraberdir" hadisi doğrultusunda, dostlarınızı seçerken dikkatli olun. İyi dostlar sizi Cennete, kötü dostlar sizi cehenneme götürür.

Hangi yolu seçtiyseniz; yolunuz açık olsun.