Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Mehmet Ali AYDIN


HERKES KENDİNE DÜŞENİ ALSIN

HERKES KENDİNE DÜŞENİ ALSIN


"Eğer inkar ederseniz, hiç şüphesiz ki Allah size muhtaç değildir; bununla beraber kulları için küfre razı olmaz. Yok eğer şükrederseniz, sizin için buna razı olur. Bir günahkar başkasının günahını yüklenmez.
Sonra dönüşünüz ancak Rabbinizedir; o zaman, yapmakta olduklarınızı size haber verecektir. Çünkü O, sinelerin (gönlünüz) içinde olanı hakkıyla bilendir."
"İnsana bir zarar dokunduğu zaman, Rabb'ine yönelerek dua ede
r. Sonra ona kendinden bir nimet verse. O'na yaptığı duayı unutur. Onun yolundan saptırmak için Allah'a ortaklar koşarlar. De ki:" Küfrünle biraz eğlenedur! Çünkü sen Cehennem ehlindensin!"
"Yoksa gece saatlerinde secde eden ve ayakta duran (samimi bir mümin) olarak ibadet eden, Ahiret (azabından) sakınan ve Rabbinin rahmetini uman o kimse (kafir olan kimse) gibi midir? Deki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Ancak selim akıl sahipleri ibret alır"
(Zümer Suresi Ayet 7-8-9)
Yüce Allah'ın biz kulları beyanı yukarıda, şimdi kendine güvenen varsa, istediği gibi konuşabilir, istediği gibi inanabilir. İsteyen kendine göre yeni bir inanç sistemi oluşturabilir. İte de tapabilir, ata da tapabilir, puta da tapabilir.
Fazla söze gerek yok. Zaten sen ne söylersen söyle karşındaki anladığı kadar, yada işine geldiği gibi anlayacak. Allah'a, O'nun indirdiği kitaba ve peygambere tabi olanlar; biliyorlar ki, öbür dünya ve hesap günü var ve ona göre yaşamak zorundalar, bu yoldan ne kadar saparlarsa o kadar ceza çekecekler.
Bu yola ne kadar samimiyetle sarılırlarsa o kadar da mükafat görecekler.
İnanmayanlara ve kendilerine ait icat ettikleri inançları olanlara bir sözümüz yok.
Ayrıca son günlerde meslekler üzerinde yürüttüğümüz anlamsız kıyaslamaların orada işe yarayıp yaramadığını gidince görürsünüz. Senin mesleğin şu sen cennete, senin mesleğin şu sen de cehenneme denilmeyeceğini anladığınızda iş işten geçer haberiniz olsun
Orada en geçerli meslek "takva" mesleği. Yani Allah'a en güzel kul olabilme mesleği. İşte onlar o gün mükafatını görecekler.
Allah bizleri ve zürriyetimizden gelenleri takva ehli eylesin.